fbpx Sunday Salon met Hanneke Groenteman en Lidewij Edelkoort - museum Voorlinden
Events

Sunday Salon met Hanneke Groenteman en Lidewij Edelkoort

De Sunday Salon van 22 maart is afgelast. Kijk hier voor meer informatie.

Kom naar Louise Bourgeois’ Sunday Salons. Vrij van schroom en taboe gaan vrouwelijke makers en denkers met elkaar in gesprek over universele thema’s.

Op zondag 19 april gaat journalist en presentatrice Hanneke Groenteman in gesprek met trend forecaster Lidewij Edelkoort over trauma en herinnering.

Louise ontwikkelde al vroeg de angst om verlaten te worden. Haar moeder stierf toen Louise 22 was. Haar vader had meerdere maîtresses. De Eerste Wereldoorlog, die in haar vroege jeugd aan de gang was, versterkte deze traumatische herinneringen. Met haar kunst probeerde Louise haar angsten en herinneringen te bezweren.

Tijd: 16.00 – 17.00 uur
Tickets: 30 euro, inclusief museumentree

Voorafgaand aan het gesprek is er de gelegenheid een bezoek te brengen aan het museum en de tentoonstelling Louise Bourgeois – To Unravel a Torment.

Hanneke Groeteman en Lidewij Edelkoort voor Sunday Salon museum Voorlinden

Sunday Salons
Louise Bourgeois werd in de kunstscene vermaard om haar notoire Sunday Salons. Iedere zondagmiddag kwam een kleine groepje jonge en gevestigde kunstenaars bij Louise thuis om hun werk te bespreken. Ze serveerde graag Jack Daniels, maar hield het zelf liever bij Coca-Cola. De magische sfeer tijdens deze bijeenkomsten leidde tot een reeks verrassende, heftige en soms ontroerende discussies.

Als ode aan Louise organiseert Voorlinden salons gebaseerd op universele thema’s die ons allemaal raken en bezighouden, maar waar we ons het minst over durven uit te spreken. Wende Snijders, Robin de Puy, Hanneke Groenteman, Lidewij Edelkoort, Ionica Smeets, Sofie van den Enk en Neelie Kroes gaan zonder aarzeling en met humor in op deze kwetsbare thema’s en inspireren ons met hun gedurfde gesprekken.

Lidewij Edelkoort gefotografeerd door Thirza Schaap Sunday Salon Voorlinden

Lidewij Edelkoort

"Louises werk is bevlogen door trauma en herinnering. Samen zullen we zoeken naar de trauma’s van het huidige tijdsbestek."