fbpx
Events

Interview Wieteke van Zeil

Less is More
Ernest van der Kwast in gesprek met Wieteke van Zeil over de kunst van opmerkzaamheid.

Woensdag 28 augustus om 10 uur.

Koop hier je ticket.

Hoe kan het dat wij in het Westen – in een tijd waarin wij de beste levensstandaard ooit beleven – alsmaar naar meer verlangen? De wereld komt 24 uur per dag via onze smartphone binnen. Een overvloed aan prikkels is het gevolg. We staan altijd aan. We weten ons er niet goed raad mee. De bevrediging is immers maar van korte duur en de leegte blijft.

Auteur Ernest van der Kwast, presentator en moderator, staat bekend om zijn vlotheid en brede interesse. Ook brengt hij graag lichtheid in complexe discussies. Van der Kwast gaat in gesprek met Wieteke van Zeil, kunstcriticus en auteur van Goed kijken begint met negeren over de kunst van het bewust kijken. Zij laat ons zien hoe kunst ons opmerkzamer maakt, kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat. Ze tonen andere perspectieven dan die we al kennen en weten al eeuwen lang hoe het oog werkt.

Voorafgaand aan het interview kun je vóór openingstijd de tentoonstelling Less is More exclusief bezoeken. Tickets: €27,50 inclusief museumticket. Aanvang woensdag 28 augustus om 10.00 uur.
NB. In eerdere communicatie is per abuis de datum 28 juli vermeld, maar dit moet 28 augustus zijn.

Koop hier je ticket.

image description

Foto: Giuseppe du Crocq

image description

Foto: Stephan Vanfleteren