fbpx
Home

Huisregels

Huisregels & mededelingen

Omdat wij onze kunstwerken zo goed mogelijk willen presenteren en beschermen, en de kwaliteit van uw bezoek graag willen waarborgen, vragen wij u vriendelijk om onze huisregels & mededelingen te respecteren tijdens uw bezoek aan Museum Voorlinden.

1. Tassen groter dan A4-formaat en paraplu’s mogen niet mee in de tentoonstellingszalen en de bibliotheek. U kunt deze opbergen in de garderobe of in een kluisje. Dit om te voorkomen dat u per ongeluk een kunstwerk beschadigt.
2. U mag de kunstwerken in Museum Voorlinden niet aanraken, tenzij duidelijk staat vermeld dat het wel mag.
3. U mag fotograferen in Museum Voorlinden, maar alleen zonder flits en zonder statief of selfiestick.
4. U mag in de museumzalen schrijven of tekenen, maar alleen met (kleur)potlood. Het is niet toegestaan om tegen de muur te schrijven. Op de grond zitten is alleen toegestaan als het niet te druk is.
5. U mag geen eten en drinken nuttigen in Museum Voorlinden. Zelf meegebracht eten en drinken mag niet worden meegenomen naar het restaurant en kan genuttigd worden op het omliggende landgoed.
6. Roken (ook E-sigaretten) is op landgoed Voorlinden verboden, ook in het restaurant.
7. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in Museum Voorlinden, hulphonden uitgezonderd. Op het landgoed dienen honden te zijn aangelijnd. Dit in verband met het aanwezige wild en vogels, die wij willen beschermen. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.
8. Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mindervaliden. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan. Scootmobiels beschouwen wij als vervoersmiddelen en zijn daarom niet toegestaan.
9. Museum Voorlinden beschikt over een aantal leenrolstoelen met banden die geschikt zijn voor de vloer van het museum. Deze bieden wij u graag aan. Van tevoren een leenrolstoel reserveren is niet mogelijk.
10. Begeleiders van mindervaliden dienen eveneens in het bezit te zijn van een geldig entreeticket. Kortingen op de entreeprijs zijn niet van toepassing.
11. Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in Museum Voorlinden. Segways, skateboards, steps, en rolschaatsen niet. Deze kunt u achterlaten in de garderobe.
12. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen.
13. Groepen van 10 personen met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar of jonger moeten altijd worden begeleid door een volwassene.
14. Komt u met een groep van 15 personen of meer? Dan dient u het groepsbezoek vooraf aan te melden via tour@voorlinden.nl.
15. Rondleidingen door een eigen gids zijn niet toegestaan in Museum Voorlinden. U kunt een rondleiding bij ons reserveren via tour@voorlinden.nl. Eén van onze bekwame gidsen vertelt u dan graag over de collectie en tentoonstellingen.
16. Museum Voorlinden nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal is telefoneren toegestaan, maar niet in de andere ruimten van het museumgebouw.
17. Bezoekers van Museum Voorlinden worden vastgelegd op camera. Voor uw eigen veiligheid en die van het museum maken wij gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
18. Museum Voorlinden behoudt zich het recht voor iedere bezoeker en diens bagage te onderwerpen aan een toegangscontrole. In dit verband kan de bezoeker worden verzocht zijn medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en dergelijke door of namens onze medewerkers.
19. U bent aansprakelijk voor iedere schade die u aanricht aan de kunstwerken en aan het museumgebouw.
20. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
21. Museum Voorlinden is gerechtigd u de toegang tot het museum, restaurant en het landgoed te ontzeggen indien u zich niet aan bovenstaande regels houdt.