fbpx
Home

Huisregels

Huisregels en mededelingen

Omdat wij onze kunstwerken zo goed mogelijk willen presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek willen waarborgen, vragen wij je vriendelijk om onze huisregels en mededelingen te respecteren.

1. Tassen zijn niet toegestaan in het museum. Je kunt deze opbergen in de garderobe of in een kluisje. Dit om te voorkomen dat je per ongeluk een kunstwerk beschadigt.
2. Je mag de kunstwerken in museum Voorlinden niet aanraken, tenzij duidelijk staat vermeld dat het wel mag.
3. Je mag fotograferen in museum Voorlinden, maar alleen zonder flits en zonder statief of selfiestick.
4. Je mag in de museumzalen schrijven of tekenen, maar alleen met (kleur)potlood. Het is niet toegestaan om tegen de muur te schrijven. Op de grond zitten is alleen toegestaan als het niet te druk is.
5. Je mag geen eten en drinken nuttigen in museum Voorlinden. Zelf meegebracht eten en drinken mag niet worden meegenomen naar het restaurant. Het kan genuttigd worden op het omliggende landgoed.
6. Roken is op landgoed Voorlinden verboden, ook in het restaurant. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
7. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in museum Voorlinden, met uitzondering van hulphonden. Op het landgoed dienen honden te zijn aangelijnd. Dit in verband met het wild de en vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.
8. Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mindervaliden. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan. Scootmobiels beschouwen wij als vervoersmiddelen en zijn daarom niet toegestaan.
9. Museum Voorlinden beschikt over een aantal leenrolstoelen met banden die geschikt zijn voor de vloer van het museum. Deze bieden wij graag aan. Van tevoren een leenrolstoel reserveren is niet mogelijk.
10. Begeleiders van mindervaliden dienen eveneens in het bezit te zijn van een geldig entreeticket. Kortingen op de entreeprijs zijn niet van toepassing.
11. Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in museum Voorlinden; segways, skateboards, steps en rolschaatsen niet. Deze kunt u achterlaten in de garderobe.
12. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen.
13. Groepen van 10 personen met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar of jonger moeten altijd worden begeleid door een volwassene.
14. Kom je met een groep van 15 personen of meer? Meld het groepsbezoek vooraf aan via tour@voorlinden.nl.
15. Rondleidingen door een eigen gids zijn niet toegestaan in museum Voorlinden. Reserveer een rondleiding via tour@voorlinden.nl. Een van onze bekwame gidsen vertelt je dan graag over de collectie en tentoonstellingen.
16. Museum Voorlinden nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal is telefoneren toegestaan; in de andere ruimten van het museumgebouw is telefoneren verboden.
17. Bezoekers van museum Voorlinden worden vastgelegd op camera. Voor je eigen veiligheid en die van het museum maken wij gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
18. Museum Voorlinden behoudt zich het recht voor iedere bezoeker en diens bagage bij de ingang te controleren. In dit verband kan de bezoeker worden verzocht zijn medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en dergelijke door of namens onze medewerkers.
19. De bezoeker is aansprakelijk voor iedere schade die hij aanricht aan de kunstwerken en aan het museumgebouw.
20. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
21. Museum Voorlinden is gerechtigd iedereen die zich niet aan bovenstaande regels houdt de toegang tot het museum, restaurant en het landgoed te ontzeggen.