fbpx
Tuinen

Tuin van Piet Oudolf

Bezoek de tuinen

Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

De tuin heeft Oudolf aangelegd volgens een weloverwogen ontwerp dat duidelijke refereert aan de klassieke tuinarchitectuur.

Op diverse plekken wordt de kleurrijke bloemenzee omkaderd door gazonpaden of met gras begroeide verhogingen, waardoor het vrije spel van coulissen in de tuin wordt versterkt. De tuinen zijn zowel van buiten het gebouw alsook van binnenuit te bewonderen: een aangenaam samenspel tussen kunst, architectuur en natuur. 

Voorlinden_Garden-Side-2

Speciaal voor de opening van het museum heeft Oudolf een bloementuin ontworpen die voornamelijk is opgebouwd uit eenjarige beplanting. In het najaar van 2016 zal hij de tuin opnieuw vormgeven en beplanten. Dan bestaat de tuin voornamelijk uit meerjarige planten.

Tuinen

The Dutch Wave

Oudolf is een bekende representant van The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (de seizoenen) inspiratiebronnen zijn. Oudolf is onder andere bekend geworden met zijn ontwerp voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Ook heeft hij de afgelopen jaren diverse prijzen en onderscheidingen gekregen voor zijn werk.

Tuinen
Tuinen
Piet Oudolf

Piet Oudolf

Piet Oudolf (1944) is een Nederlandse landschapsarchitect. Zijn tuinen en parken zijn internationaal bekend. Hij woont en werkt in het Gelderse Hummelo.

Meer info

“Ik ben geïnteresseerd in de levenscyclus. In hoe planten groeien, verouderen en veranderen. Net als een huwelijk.

Piet Oudolf