fbpx
Tuinen

Beeldentuin Clingenbosch

Bezoekadres Beeldentuin Clingenbosch

Dennenlaan 9
2244 AK Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
beeldentuin@voorlinden.nl
 
NB. Beeldentuin Clingenbosch heeft een ander adres dan museum Voorlinden 
 

Beeldentuin Clingenbosch ligt op het gelijknamige landgoed op steenworp afstand van Voorlinden. Meer dan zestig werken van nationale en internationale kunstenaars als Henry Moore, Sol LeWitt, Berlinde De Bruyckere, Carel Visser en Atelier van Lieshout kun je hier bewonderen.

De beeldentuin ligt niet op landgoed Voorlinden en is enkel te bezoeken onder leiding van een gids. Rondleidingen vinden plaats van mei tot en met oktober, elke donderdag van 15u tot 18u.

NB. Tickets voor het seizoen van 2019 zijn reeds uitverkocht. Houd onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor tickets in 2020.

image description

Programma

De beeldentuin is te bezoeken op donderdagmiddag gedurende de maanden mei tot en met oktober. Bezoek vindt plaats onder begeleiding van één van onze bekwame gidsen. Om 15.00 uur word je ontvangen met een kopje thee en een korte introductie over de beeldentuin. Vervolgens begint de wandeling van ruim twee uur langs een zestigtal beelden. Het is een intensieve wandeling grotendeels over onverharde paden. We sluiten de middag met een hapje en een drankje. Om 18.00 uur is het programma afgelopen. De beeldentuin is helaas niet geschikt voor bezoekers met een rollator of rolstoel. Mensen die slecht ter been zijn, raden wij deelname af.

Henry Moore

Henry Moore - Large Four Piece Reclining Figure (1972-1973)

Mario Merz

Mario Merz - zonder titel (1994)

Wat je moet weten

  • Zowel groepen (max. 75 personen) als individuele bezoekers zijn welkom. Er worden groepen gevormd van ongeveer 15 personen per rondleider.
  • Het is niet mogelijk om je boeking te annuleren of te wijzigen. Nadat je betaald hebt, is het niet mogelijk je geld retour te ontvangen.
  • Wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Indien nodig, denk aan het meenemen van regenkleding.
  • De beeldentuin is NIET geschikt voor bezoekers met een rollator of rolstoel. Mensen die slecht ter been zijn, raden wij deelname af.
  • Wij adviseren wandelschoenen te dragen en in de zomer bedekkende kleding om het risico op tekenbeten te verkleinen.
  • Kinderen zijn van harte welkom onder begeleiding van één of meer volwassenen. Belangrijk is dan wel dat je bij de reservering aangeeft om welke leeftijdscategorie het gaat, zodat wij de mogelijkheid kunnen onderzoeken om de rondleiding aan te passen.
  • Honden zijn niet toegestaan.
  • Deelname is op eigen risico.
  • Indien je een tekst of foto’s van de beeldentuin wilt publiceren, dien je hiervoor toestemming te vragen door een e-mail te sturen naar beeldentuin@voorlinden.nl.
  • Wij behouden ons het recht voor aanvragen en/of toegang te weigeren, zonder opgaaf van reden.

Geschiedenis

In 1995 werd de beeldentuin opengesteld voor bezoekers. Jaren van voorbereiding met kunstenaars, conservatoren en tuinmannen gingen hieraan vooraf. Verschillende kunstenaars werden benaderd een beeld in opdracht te maken, zoals de Engelse beeldhouwer Anthony Gormley en de Nederlandse kunstenaar Armando. Het 25 hectare tellende landgoed biedt een afwisselend landschap. Het doel is de verschillende facetten van het bos tot uiting te laten komen en de kunstwerken zoveel mogelijk te integreren in de natuur. De locatie van de beelden wordt dan ook vaak bepaald in samenspraak met de kunstenaars. Door de jaren heen heeft de beeldentuin zich verder uitgebreid met nieuwe aanwinsten, vaak in opdracht. Zo maakte Berlinde De Bruyckere voor Beeldentuin Clingenbosch haar eerste permanente buitenbeeld.

image description

Berlinde De Bruyckere - Lost in Lead (2010)