fbpx Plan je bezoek - Museum Voorlinden
Bezoek

Plan je bezoek

We doen er alles aan om iedereen een prettig museumverblijf te bieden. Hier vind je alle informatie over de voorzieningen en toegankelijkheid van museum Voorlinden. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Museum Voorlinden is geopend

Museum Voorlinden is geopend. We nemen maatregelen om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Tickets zijn daarom alleen online te bestellen. We hanteren tijdsloten om bezoekers te spreiden. Zo houden we controle over het aantal personen in het museum en kun je in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten.

Het museum is een doorstroom locatie, wat betekent dat er geen coronatoegangsbewijs nodig is voor het bezoeken van het museum. Bij het betreden van het restaurant, is wel een geldig coronatoegangsbewijs nodig.

Openingstijden

Museum Voorlinden is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 16 tot en met 31 oktober is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen

Gedurende de periode van 16 oktober tot en met 13 februari 2022 geldt vanwege de Picasso- Giacometti tentoonstelling een toeslag van € 5,– bovenop je entreeticket (met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar). Deze toeslag geldt voor een bezoek aan het hele museum.

Volwassenen: € 19,50
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 8,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
ICOM (pas voor museumprofessionals): € 5,00

Museumkaart niet geldig

Tickets

Het is alleen mogelijk online een ticket te kopen. Wij werken nog steeds met tijdsloten. Zo houden we controle over het aantal personen in het museum.

 

Jassen en tassen

Geen enkele tas of rugzak mag mee het museum in. Je kunt gebruik maken van een kluisje. Jassen mogen wel mee het museum in.


Bereikbaarheid

Het museum is bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

Toegankelijkheid

Museum Voorlinden is goed toegankelijk met een rolstoel, rollator of buggy. Ook beschikken we over gratis garderobe en kluisjes, gratis wifi, mindervalidetoiletten in het museum, mindervalideparkeerplaatsen en BHV-personeel.

Plattegrond

Restaurant

Het restaurant van en terras van Voorlinden zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Hier serveren wij koffie of thee met gebak, lunch of borrel. Vooraf reserveren is niet mogelijk, wij werken enkel met reserveringen aan de deur. Je kunt hier alleen met pin betalen. Daarnaast staat er op het landgoed een safaritent waar je van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur terecht kan voor koffie, thee, frisdranken en broodjes to go die op het landgoed of in de tent kunnen worden genuttigd. In de herfstvakantie, van 16 tot en met 31 oktober, is de safaritent elke dag geopend van 11.00 tot 18.00.

Vanaf 25 september 2021 moeten bezoekers een geldig coronatoegangsbewijs laten zien bij binnengaan van het restaurant. Dit kan met de Corona Check app, vaccinatiebewijs of je gele boekje. Als je op het terras of in de safaritent zit, is een coronatoegangsbewijs niet nodig. Maar let op! Als als je op het terras zit en gebruik wilt maken van het toilet in het restaurant, moet je ook een coronatoegangsbewijs laten zien.

Nu te zien

Vanaf 16 oktober is in het museum de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan het werk van twee van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw, Pablo Picasso en Alberto Giacometti, te bewonderen. De tentoonstelling loopt van 16 oktober 2021 tot 13 februari 2022. Daarnaast zijn de collectietentoonstelling Listen to Your Eyes, Vacuuming the Gallery van Rodney Graham en natuurlijk onze Highlights ook te zien in het museum.

stap-in-tour-museum-voorlinden-serra-richard

Tours

Op dit moment is het alleen mogelijk een rondleiding te boeken voor maximaal 10 personen per rondleider. De kosten van een rondleiding bedragen € 95,- exclusief museumentree.

Events

Wil je een ruimte huren of event organiseren bij Voorlinden? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.


Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren. Zo zorgen we samen voor een optimaal museumbezoek.

Families

Bij museum Voorlinden valt van alles te beleven voor het hele gezin. Niet alleen het zwembad en het doolhof zijn kunstwerken waarbij onze jonge bezoekers hun ogen kunnen uitkijken: het hele museum is een ontdekkingstocht voor kids. Ga op onderzoek met onze Ik zie ik zie-kaartjes en verbaas je over onze Highlights.

Shop

Op zoek naar een leuk aandenken aan je museumbezoek of naar de catalogus van een tentoonstelling? Neem een kijkje in onze museumwinkel. Mail voor vragen en verzoeken naar shop@voorlinden.nl. Wil je zonder museumticket de shop bezoeken? Dat is ook mogelijk. Daarnaast is onze webshop altijd toegankelijk. In de shop kun je alleen met pin betalen.