fbpx Plan je bezoek - Museum Voorlinden
Bezoek

Plan je bezoek

Museum Voorlinden tijdelijk gesloten

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus zijn het museum en restaurant van Voorlinden gesloten. Volg de berichtgeving op onze website over de duur van de sluiting.
Bezoekers die al tickets hebben gekocht, zullen zo snel mogelijk worden gecontacteerd.

 

We doen er alles aan om iedereen een prettig museumverblijf te bieden. Hier vind je alle informatie over de voorzieningen en toegankelijkheid van museum Voorlinden.

Openingstijden

Voorlinden is 365 dagen per jaar geopend van 11.00 tot 17.00 uur – ook op zon- en feestdagen.
Het restaurant is geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

Entreeprijzen

Volwassenen: € 17,50
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 8,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
ICOM (pas voor museumprofessionals): € 5,00

Museumkaart niet geldig


Bereikbaarheid

Het museum is bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

Toegankelijkheid

Museum Voorlinden is goed toegankelijk met een rolstoel, rollator of buggy. Ook beschikken we over gratis garderobe en kluisjes, gratis wifi, mindervalidetoiletten in het museum, mindervalideparkeerplaatsen en BHV-personeel.

Een klein aantal kunstwerken is gedeeltelijk toegankelijk met een rolstoel. Yayoi Kusama’s Infinity Mirror Room is tijdens openingstijden voor rolstoelgebruikers niet zelfstandig te bezoeken. Wij ontvangen je graag vlak voor openingstijd en helpen je de kunstwerken te betreden. Mail naar info@voorlinden.nl.

Bezoek je Voorlinden een groep van vijftien personen of meer? Gelieve je groepsbezoek aan te aan te vragen via tour@voorlinden.nl. Willen jullie ook gebruikmaken van onze horecavoorzieningen? Ook dat horen wij graag van tevoren via restaurant@voorlinden.nl.

Plattegrond

Restaurant

Het monumentale landhuis naast Voorlinden werd in 1912 als woonhuis in Engelse stijl gebouwd. Nu, ruim honderd jaar later, is op de begane grond het restaurant van museum Voorlinden gehuisvest. Ook zonder museumticket ben je hier van harte welkom.

Wij nemen reserveringen aan vanaf acht personen. Deze gezelschappen plaatsen wij altijd in een aparte ruimte. Doordeweeks zijn deze ruimtes vrij te reserveren; in de weekenden, invakanties en op feestdagen zijn deze ruimtes alleen te reserveren door ze af te hurenDeze ruimtes zijn geschikt voor gezelschappen van 8 tot 45 personen. Stuur een e-mail met de datum, het aantal personen, het type ontvangst dat je wilt organiseren en je telefoonnummer naar restaurant@voorlinden.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

louise-bourgeois-to-unravel-a-torment
Nu te zien

Museum Voorlinden kent drie delen: een wisselende selectie uit de collectie, een soloshow van een grote kunstenaar en onze Highlights. Sommige van deze werken zijn door de kunstenaars speciaal voor Voorlinden gemaakt. De tentoonstellingen wisselen zeer regelmatig, waardoor er altijd iets nieuws te beleven is.

Tours

Meer weten over onze kunstwerken, het museum en de architectuur? Boek een privérondleiding of sluit in het weekend aan bij onze stap-in-tour. Tijdens onze privérondleiding leiden we je langs onze Highlights of onze huidige solotentoonstelling. Of sluit op zaterdag of zondag aan bij een stap-in-tour. Van 13.00 tot 14.00 uur voeren we je mee langs onze huidige solotentoonstelling; van 14.30 tot 15.30 kun je aansluiten bij onze stap-in-tour langs onze Highlights. Van mei tot en met oktober is ook beeldentuin Clingenbosch tijdens een rondleiding te bezichtigen. Deze vinden plaats op donderdagen en dienen vooraf te worden gereserveerd. Let op: boek de rondleiding door de beeldentuin lange tijd van tevoren om zeker te zijn van een plek.


Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren. Zo zorgen we samen voor een optimaal museumbezoek.

Families

Bij museum Voorlinden valt van alles te beleven voor het hele gezin. Niet alleen het zwembad en het oude stel onder de parasol zijn kunstwerken waarbij onze jonge bezoekers hun ogen kunnen uitkijken: het hele museum is een ontdekkingstocht voor kids. Ga op onderzoek met onze Ik zie ik zie-kaartjes, verbaas je over onze Highlights en eet na afloop een hapje in ons kidsproof restaurant.

Shop

Op zoek naar een leuk aandenken aan je museumbezoek of naar de catalogus van een tentoonstelling? Neem een kijkje in onze museumwinkel. Bestel nu ook in onze online shop.