fbpx Plan je bezoek - Museum Voorlinden
Bezoek

Plan je bezoek

We doen er alles aan om iedereen een prettig museumverblijf te bieden. Hier vind je alle informatie over de voorzieningen en toegankelijkheid van museum Voorlinden.

Museum Voorlinden gaat weer open 

Museum Voorlinden is geopend vanaf 1 juni. We nemen maatregelen om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Tickets zijn daarom alleen online te bestellen. We hanteren tijdsloten om drukte te vermijden. We vragen alle bezoekers 1,5 meter afstand te houden. We verwachten dat je als gezin of huishouden bij elkaar blijft. Zo kun je in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten.

Openingstijden

Voorlinden is vanaf 1 juni dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur – ook op zon- en feestdagen.
In het restaurant bevindt zich vanaf 1 juni Voorlinden Deli. Hier kun je dagverse taartjes, broodjes en warme en koude dranken bestellen aan de balie. Deze kun je nuttigen op het terras of op het landgoed. Voorlinden Deli is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Tickets

Op het moment is het alleen mogelijk online een ticket te kopen. In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus werken wij op dit moment met tijdsloten. Zo kunnen wij de rust in het museum bewaren.

Entreeprijzen

Volwassenen: € 17,50
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 8,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
ICOM (pas voor museumprofessionals): € 5,00

Museumkaart niet geldig


Bereikbaarheid

Het museum is bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

Toegankelijkheid

Museum Voorlinden is goed toegankelijk met een rolstoel, rollator of buggy. Ook beschikken we over gratis garderobe en kluisjes, gratis wifi, mindervalidetoiletten in het museum, mindervalideparkeerplaatsen en BHV-personeel.

Plattegrond

Restaurant

In het restaurant bevindt zich vanaf 1 juni Voorlinden Deli. Hier kun je dagverse taartjes, broodjes en warme en koude dranken bestellen aan de balie. Deze kun je nuttigen op het terras of op het landgoed. Ook zonder museumticket ben je van harte welkom.

Installation view Momentum museum Voorlinden

Nu te zien (vanaf 1 juni)

Museum Voorlinden kent drie delen: een wisselende selectie uit de collectie, een soloshow van een grote kunstenaar en onze Highlights. Sommige van deze werken zijn door de kunstenaars speciaal voor Voorlinden gemaakt. De tentoonstellingen wisselen zeer regelmatig, waardoor er altijd iets nieuws te beleven is. In het museum is momenteel onze collectietentoonstelling Momentum te bewonderen, evenals de werken van Anselm Kiefer. Ook zijn de Highlights te zien. Daarnaast werken wij aan een nieuwe tentoonstelling: Rendez-Vous.

Tours

Op dit moment is het niet mogelijk rondleidingen te volgen.

Events

Wil je een ruimte huren of event organiseren bij Voorlinden? Wij informeren je vraag over de mogelijkheden. Stuur een mail event@voorlinden.nl.


Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren. Zo zorgen we samen voor een optimaal museumbezoek.

Families

Bij museum Voorlinden valt van alles te beleven voor het hele gezin. Niet alleen het zwembad en het oude stel onder de parasol zijn kunstwerken waarbij onze jonge bezoekers hun ogen kunnen uitkijken: het hele museum is een ontdekkingstocht voor kids. Ga op onderzoek met onze Ik zie ik zie-kaartjes en verbaas je over onze Highlights.
In verband met de huidige maatregelen rondom het coronavirus vragen wij families en partners dicht bij elkaar te blijven. Zo kunnen wij een comfortabel bezoek garanderen.

Shop

Op zoek naar een leuk aandenken aan je museumbezoek of naar de catalogus van een tentoonstelling? Neem een kijkje in onze museumwinkel. Op het moment is deze alleen met een museumticket te bezoeken. Zo kunnen wij het aantal bezoekers reguleren. Onze webshop is altijd toegankelijk. Mail voor vragen en verzoeken naar shop@voorlinden.nl.