fbpx Plan je bezoek - Museum Voorlinden
Bezoek

Plan je bezoek

Museum Voorlinden is tijdelijk gesloten

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is museum Voorlinden tijdelijk gesloten. Momenteel is geen bezoek aan het museum mogelijk. Wel is het restaurant open voor takeaway.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

We doen er alles aan om iedereen een prettig museumverblijf te bieden. Hier vind je alle informatie over de voorzieningen en toegankelijkheid van museum Voorlinden. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen.

In deze bezoekersfilm zie je hoe een bezoek aan museum Voorlinden er straks waarschijnlijk uitziet:

Verwachte coronamaatregelen

Alle bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een mondkapje dragen én 1,5 meter afstand houden in het museum en bij verplaatsing in het restaurant. Bovendien vragen we om een geldig coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie, negatieve testuitslag, herstelbewijs) bij ontvangst

Openingstijden

Museum Voorlinden is tijdelijk gesloten vanwege aangescherpte coronamaatregelen. Normaal zijn we geopend van maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Entreeprijzen

Nog tot en met 13 februari 2022 geldt vanwege de tentoonstelling Picasso- Giacometti een toeslag van € 5 bovenop je entreeticket (met uitzondering van kinderen t/m 12 jaar). Deze toeslag geldt voor een bezoek aan het hele museum.

Volwassenen: € 19,50
Jongeren 13 t/m 18 jaar: € 8,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis
ICOM (pas voor museumprofessionals): € 5,00

Museumkaart is niet geldig

Tickets

Het is alleen mogelijk online een ticket te kopen. Wij werken nog steeds met tijdsloten. Zo houden we controle over het aantal personen in het museum.

Jassen en tassen

Geen enkele tas of rugzak mag mee het museum in. Je kunt gebruikmaken van een gratis kluisje. Jassen mogen wel mee het museum in.

Bereikbaarheid

Het museum is bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar

Toegankelijkheid

Museum Voorlinden is goed toegankelijk met een rolstoel, rollator of buggy. Ook beschikken we over gratis garderobe en kluisjes, gratis wifi, mindervalidetoiletten in het museum, mindervalideparkeerplaatsen en BHV-personeel.

Plattegrond

Restaurant

Het restaurant van Voorlinden is momenteel alleen voor takeaway geopend tussen 10:00 en 16:00 uur. Hier kun je heerlijke warme en koude dranken, koeken, taartjes en huisgemaakte soep en saucijzenbroodjes afhalen; alles wat je goed kunt gebruiken voor, na of tijdens een wandeling over ons landgoed.

Normaal gesproken is het restaurant geopend van 10:30 tot 18:00 uur. Je kunt hier wat drinken en eten en bijvoorbeeld genieten van een heerlijke lunch of gezellige borrel. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Je kunt hier alleen per pin betalen.

In het restaurant vragen wij alle bezoekers van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen én 1,5 meter afstand te houden bij verplaatsing. Bovendien vragen we om een geldig coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie, negatieve testuitslag, herstelbewijs) bij ontvangst

Nu te zien

Tot en met 13 februari is de tentoonstelling Picasso-Giacometti te zien, waarin we de bijzondere band en gelijkenissen tussen twee van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw tonen, Pablo Picasso en Alberto Giacometti. Daarnaast zijn de collectietentoonstelling Listen to Your Eyes, Vacuuming the Gallery van Rodney Graham en natuurlijk onze Highlights ook te zien in het museum.

stap-in-tour-museum-voorlinden-serra-richard

Tours

Op dit moment is het alleen mogelijk een rondleiding te boeken voor maximaal 5 personen per rondleider. De kosten van een rondleiding bedragen € 95 exclusief museumentree.

Events

Wil je een ruimte huren of event organiseren bij Voorlinden? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.


Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren. Zo zorgen we samen voor een optimaal museumbezoek.

Families

Bij museum Voorlinden valt van alles te beleven voor het hele gezin. Niet alleen het zwembad en het doolhof zijn kunstwerken waarbij onze jonge bezoekers hun ogen kunnen uitkijken: het hele museum is een ontdekkingstocht voor kids. Ga op onderzoek met onze Ik zie ik zie-kaartjes en verbaas je over onze Highlights.

Shop

Op zoek naar een leuk aandenken aan je museumbezoek of naar de catalogus van een tentoonstelling? Neem een kijkje in onze museumwinkel. Mail voor vragen en verzoeken naar shop@voorlinden.nl. Wil je zonder museumticket de shop bezoeken? Dat is ook mogelijk. Daarnaast is onze webshop altijd toegankelijk. In de shop kun je alleen met pin betalen.