fbpx Lees hier onze huisregels - Museum Voorlinden, Wassenaar
Bezoek

Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Ook vinden wij het belangrijk dat je bezoek zo comfortabel mogelijk verloopt. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren.

 1. Iedere museumbezoeker dient in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs.
 2. Je kunt bij Voorlinden alleen met pin betalen.
 3. Jassen en kleine tassen mogen mee het museum in. Alle soorten rugzakken, grote tassen en paraplu’s zijn niet toegestaan op zaal. Je kunt gebruikmaken van een gratis kluisje of je spullen achterlaten in de onbewaakte garderobe. De directie van Voorlinden is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies van eigendommen.
 4. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
 5. Je mag de kunstwerken in museum Voorlinden niet aanraken, tenzij duidelijk vermeld staat dat het wel mag.
 6. Je mag alleen zonder flits en zonder statief of selfiestick fotograferen en filmen en enkel voor eigen gebruik. Houd hierbij rekening met andere bezoekers. Het is niet toegestaan zonder toestemming te fotograferen of te filmen voor publicitaire doeleinden.
 7. Je mag in de museumzalen schrijven of tekenen, maar alleen met potlood. Het is niet toegestaan om tegen de muur te schrijven.
 8. Je mag geen eten en drinken nuttigen in museum Voorlinden. Zelf meegebracht eten en drinken mag niet worden genuttigd op het landgoed.
 9. Roken is op landgoed Voorlinden verboden, ook in het restaurant. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 10. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in museum Voorlinden, met uitzondering van hulphonden. Op het landgoed dienen honden te zijn aangelijnd. Dit in verband met het wild en de vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.
 11. Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mindervaliden. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan.
 12. Museum Voorlinden beschikt over een aantal leenrolstoelen met banden die geschikt zijn voor de vloer van het museum. Deze bieden wij graag aan. Het is mogelijk voorafgaand aan je bezoek een leenrolstoel te reserveren. Wij vragen hiervoor 50 euro contant als borg. Kijk hier voor meer informatie.
 13. Kun je niet zelfstandig het museum bezoeken? Je mag maximaal 1 begeleider gratis meenemen. Omdat wij niet altijd kunnen beoordelen of iemand zelfstandig het museum kan bezoeken of niet, vragen wij bij niet of minder goed zichtbare beperkingen om een (OV) begeleiderskaart of een verklaring van de (huis)arts waarin staat dat begeleiding nodig is.
 14. Kinderwagens, rolstoelen, rollators, scootmobielen, wandelstokken, loopfietsen en buggy’s zijn toegestaan in museum Voorlinden; segways, skateboards, steps en rolschaatsen niet.
 15. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen. Blijf als gezin bij elkaar.
 16. Rondleidingen door een eigen gids zijn niet toegestaan in museum Voorlinden.
 17. Museum Voorlinden nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal is telefoneren toegestaan; in de andere ruimten van het museumgebouw is telefoneren verboden.
 18. Voor je eigen veiligheid en die van het museum maken wij gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
 19. Museum Voorlinden behoudt zich het recht voor iedere bezoeker en diens bagage bij de ingang te controleren. In dit verband kan de bezoeker worden verzocht zijn medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en dergelijke door of namens onze medewerkers.
 20. De bezoeker is aansprakelijk voor iedere schade die hij aanricht aan de kunstwerken en aan het museumgebouw.
 21. Museum Voorlinden is gerechtigd iedereen die zich niet aan bovenstaande regels houdt de toegang tot het museum, restaurant en het landgoed te ontzeggen.