fbpx Huisregels - Museum Voorlinden
Bezoek

Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren.

1. Tassen zijn niet toegestaan in het museum. Je kunt deze opbergen in de garderobe of in een kluisje. Dit om te voorkomen dat een kunstwerk beschadigd raakt.
2. Je mag de kunstwerken in museum Voorlinden niet aanraken, tenzij duidelijk vermeld staat dat het wel mag.
3. Je mag fotograferen in museum Voorlinden, mits zonder flits en zonder statief of selfiestick en enkel voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan zonder toestemming te fotograferen voor publicitaire doeleinden.
4. Je mag in de museumzalen schrijven of tekenen, mits met (kleur)potlood. Het is niet toegestaan om tegen de muur te schrijven. Op de grond zitten is alleen toegestaan als het niet te druk is.
5. Je mag geen eten en drinken nuttigen in museum Voorlinden. Zelf meegebracht eten en drinken mag niet worden meegenomen naar het restaurant. Het kan genuttigd worden op het omliggende landgoed.
6. Roken is op landgoed Voorlinden verboden, ook in het restaurant. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
7. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in museum Voorlinden, met uitzondering van hulphonden. Op het landgoed dienen honden te zijn aangelijnd. Dit in verband met het wild en de vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.
8. Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mindervaliden. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan.
9. Museum Voorlinden beschikt over een aantal leenrolstoelen met banden die geschikt zijn voor de vloer van het museum. Deze bieden wij graag aan. Het is mogelijk een leenrolstoel voorafgaand aan je bezoek te reserveren. Kijk hier voor meer informatie.
10. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door een huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.
11. Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in museum Voorlinden; segways, skateboards, steps en rolschaatsen niet. Deze kunt u achterlaten in de garderobe.
12. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen.
13. Groepen van 10 personen met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar of jonger moeten altijd worden begeleid door een volwassene.
14. Kom je met een groep van 15 personen of meer? Meld het groepsbezoek vooraf aan via tour@voorlinden.nl.
15. Rondleidingen door een eigen gids zijn niet toegestaan in museum Voorlinden. Reserveer een rondleiding via tour@voorlinden.nl. Een van onze bekwame gidsen vertelt je dan graag over de collectie en tentoonstellingen.
16. Museum Voorlinden nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal is telefoneren toegestaan; in de andere ruimten van het museumgebouw is telefoneren verboden.
17. Voor je eigen veiligheid en die van het museum maken wij gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
18. Museum Voorlinden behoudt zich het recht voor iedere bezoeker en diens bagage bij de ingang te controleren. In dit verband kan de bezoeker worden verzocht zijn medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en dergelijke door of namens onze medewerkers.
19. De bezoeker is aansprakelijk voor iedere schade die hij aanricht aan de kunstwerken en aan het museumgebouw.
20. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
21. Museum Voorlinden is gerechtigd iedereen die zich niet aan bovenstaande regels houdt de toegang tot het museum, restaurant en het landgoed te ontzeggen.