fbpx Lees hier onze huisregels - Museum Voorlinden, Wassenaar
Bezoek

Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Ook vinden wij het belangrijk dat je bezoek zo comfortabel mogelijk verloopt. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren.

 1. Iedere museumbezoeker dient in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs. Momenteel hanteren wij tickets met tijdsloten. Meld je op de gekozen tijd bij de entree van het museum. Kom je eerder aan? Sluit pas aan in de wachtrij op het moment waarop je tijdslot ingaat. Dit voorkomt drukte bij de entree.
 2. Vanaf 28 november vragen wij alle bezoekers van 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen én 1,5 meter afstand te houden in het museum en bij verplaatsing in het restaurant. Bovendien vragen we om een geldig coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie, negatieve testuitslag, herstelbewijs) bij ontvangst. In verband met de maatregelen sluit ons restaurant om 17:00 uur.
 3. Je kunt bij Voorlinden alleen met pin betalen.
 4. Geen enkele tas of rugzak mag mee het museum in. Je kunt gebruik maken van een kluisje. Jassen mogen wel mee het museum in.
 5. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
 6. Je mag de kunstwerken in museum Voorlinden niet aanraken, tenzij duidelijk vermeld staat dat het wel mag.
 7. Je mag fotograferen in museum Voorlinden, mits zonder flits en zonder statief of selfiestick en enkel voor eigen gebruik. Houd hierbij rekening met andere bezoekers. Het is niet toegestaan zonder toestemming te fotograferen voor publicitaire doeleinden.
 8. Je mag in de museumzalen schrijven of tekenen, mits met (kleur)potlood. Het is niet toegestaan om tegen de muur te schrijven.
 9. Je mag geen eten en drinken nuttigen in museum Voorlinden. Zelf meegebracht eten en drinken mag niet worden genuttigd op het landgoed.
 10. Roken is op landgoed Voorlinden verboden, ook in het restaurant. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 11. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in museum Voorlinden, met uitzondering van hulphonden. Op het landgoed dienen honden te zijn aangelijnd. Dit in verband met het wild en de vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.
 12. Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mindervaliden. Hulpmiddelen als rolstoelen en rollators zijn toegestaan.
 13. Museum Voorlinden beschikt over een aantal leenrolstoelen met banden die geschikt zijn voor de vloer van het museum. Deze bieden wij graag aan. Het is mogelijk voorafgaand aan je bezoek een leenrolstoel te reserveren. Wij vragen hiervoor een identiteitsbewijs als borg. Kijk hier voor meer informatie.
 14. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door een huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.
 15. Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in museum Voorlinden; segways, skateboards, steps en rolschaatsen niet. Deze kunt u achterlaten in de garderobe.
 16. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen. Blijf als gezin bij elkaar.
 17. Rondleidingen door een eigen gids zijn niet toegestaan in museum Voorlinden.
 18. Museum Voorlinden nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal is telefoneren toegestaan; in de andere ruimten van het museumgebouw is telefoneren verboden.
 19. Voor je eigen veiligheid en die van het museum maken wij gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
 20. Museum Voorlinden behoudt zich het recht voor iedere bezoeker en diens bagage bij de ingang te controleren. In dit verband kan de bezoeker worden verzocht zijn medewerking te verlenen aan visitatie van tassen en dergelijke door of namens onze medewerkers.
 21. De bezoeker is aansprakelijk voor iedere schade die hij aanricht aan de kunstwerken en aan het museumgebouw.
 22. Museum Voorlinden is gerechtigd iedereen die zich niet aan bovenstaande regels houdt de toegang tot het museum, restaurant en het landgoed te ontzeggen.