fbpx Lees hier onze huisregels - Voorlinden, Wassenaar
Bezoek

Huisregels

Wij willen onze kunstwerken zo goed mogelijk presenteren en beschermen en de kwaliteit van ieder bezoek waarborgen. Ook vinden wij het belangrijk dat je bezoek zo comfortabel mogelijk verloopt. Daarom vragen wij je vriendelijk onze huisregels te respecteren.

 1. Iedere museumbezoeker dient in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs.
 2. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op.
 3. Je mag kunstwerken niet aanraken, tenzij duidelijk vermeld staat dat het wel mag.
 4. Je kunt bij Voorlinden alleen met pin betalen.
 5. Jassen en kleine tassen mogen mee het museum in. De maximale grootte is A4-formaat. Alle tassen die groter zijn, alle soorten rugzakken en paraplu’s zijn niet toegestaan op zaal en kun je opbergen in een gratis kluisje of achterlaten in de onbewaakte garderobe. De directie van Voorlinden is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies van eigendommen.
 6. Fotograferen of filmen mag alleen zonder flits en zonder statief of selfiestick en enkel voor eigen gebruik. Houd hierbij rekening met andere bezoekers. Het is niet toegestaan zonder toestemming te fotograferen of te filmen voor publicitaire doeleinden.
 7. Museum Voorlinden behoudt zich het recht iedere bezoeker en diens bagage bij de ingang te controleren.
 8. Je mag in de museumzalen schrijven of tekenen, maar alleen met potlood. Het is niet toegestaan om tegen de muur te schrijven.
 9. Je mag niet eten of drinken in het museum. Zelf meegebracht eten en drinken mag niet worden genuttigd op het landgoed.
 10. Roken is verboden in het museum, het restaurant én op het landgoed. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 11. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in museum Voorlinden, met uitzondering van geregistreerde hulphonden. Op het landgoed moeten honden zijn aangelijnd in verband met het wild en de vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.
 12. Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Hulpmiddelen als rolstoelen, rollators, scootmobielen, wandelstokken en loopfietsen zijn toegestaan. Kun je niet zelfstandig het museum bezoeken? Je mag maximaal 1 begeleider gratis meenemen. Meer informatie vind je hier.
 13. Museum Voorlinden beschikt over een aantal leenrolstoelen met banden die geschikt zijn voor de vloer van het museum. Deze kun je op voorhand reserveren. Kijk hier voor meer informatie.
 14. Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan in het museum. Segways, skateboards, steps, rolschaatsen en nordic walking sticks niet.
 15. Laat kinderen niet rennen, stoeien of schreeuwen. Blijf als gezin bij elkaar.
 16. Voorlinden nodigt bezoekers uit te praten over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de entreehal is telefoneren toegestaan, in andere ruimten is telefoneren verboden.
 17. Rondleidingen door een eigen gids zijn niet toegestaan. Je kunt wel een privérondleiding boeken door een van onze bevlogen gidsen.
 18. Voor je eigen veiligheid en die van de kunstwerken maken wij gebruik van videobewaking, zowel in het gebouw als op het terrein.
 19. De bezoeker is aansprakelijk voor iedere schade die hij aanricht aan de kunstwerken, de gebouwen en het landgoed.
 20. Voorlinden is gerechtigd iedereen die zich niet aan bovenstaande regels houdt de toegang tot het museum, restaurant en het landgoed te ontzeggen.