fbpx Veelgestelde vragen - Museum Voorlinden
Home

Veelgestelde vragen

Bezoek

Is Voorlinden open?
Museum Voorlinden is 365 dagen per jaar, 7 dagen per week geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Tickets kun je online bestellen of bij aankomst in het museum kopen.

Is het restaurant geopend?
Voor en na je museumbezoek kun je van 10.30 tot 18.00 uur terecht in het restaurant of (bij mooi weer) op het terras om wat te eten en te drinken. Reserveren is niet mogelijk en je kunt alleen met pin betalen.

In de zomermaanden staat er een safaritent op het landgoed waar je koffie, thee, fris, broodjes en taartjes to go kunt kopen aan de bar. De safaritent is momenteel gesloten en gaat tijdens de herfstvakantie weer open. Het kan voorkomen dat de safaritent gesloten is vanwege een evenement.

Hoe kan ik drukte vermijden?
Tussen 12 en 14 uur is het vaak drukker in het museum. Wil je een rustiger tijdstip? Bezoek het museum dan hierna. Of kom naar het Stilte op sokken-uur. Dan kan een beperkt aantal mensen het museum bezoeken

Mag ik mijn jas en tas mee het museum in nemen?
Rugzakken en grote tassen mogen niet mee het museum in. Je kunt gebruikmaken van een gratis kluisje. Jassen en kleine tassen mogen wel mee het museum in.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
De beeldentuin is alleen van mei tot en met oktober 2023 op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een gids. Boek hier je rondleiding.

Hoelang mag ik in het museum blijven?
Je mag zo lang blijven als je wilt.

Kan ik tijdens mijn bezoek het museum verlaten, bijvoorbeeld om te lunchen?
Ja. Je kunt het museum één keer verlaten en opnieuw betreden.

Tickets

Moet ik tevoren tickets kopen of kan dat ook in het museum? 
Dat maakt niet uit! Je kunt tickets in het museum aan de kassa kopen of online via onze website.

Kan ik mijn gekochte ticket verplaatsen naar een ander moment?
Jazeker, je kunt zelf je ticketdatum wijzigen. Dat kan tot 23.59 uur op de dag vóór je bezoek. Heb je hulp nodig bij het verzetten van je ticket(s)? Neem dan contact op via info@voorlinden.nl of bel naar 070 512 1660.

Ik heb cadeautickets of een cadeaubon. Hoe wissel ik deze in voor een entreeticket?
Neem je cadeauticket of cadeaubon mee en laat deze zien bij de balie in het museum.

Kan ik gebruikmaken van een kluisje?
Ja. Je kunt gebruik maken van een kluisje. Rugzakken en grote tassen mogen niet mee het museum in. Jassen en kleine tassen mogen wel mee het museum in.

Kan ik alleen met pin of ook cash betalen?
Voorlinden is cashvrij. Het is dus niet mogelijk met contant geld te betalen. Dat geldt zowel voor het museum als voor het restaurant en de safaritent.

Ik wil graag zonder ticket de museumshop bezoeken. Kan dat?
Je kunt de museumshop ook bezoeken zonder ticket. Daarnaast is onze webshop ook altijd toegankelijk.

Is de Museumkaart geldig bij museum Voorlinden?
De Museumkaart is bij ons niet geldig. Museum Voorlinden draait volledig op de opbrengsten uit de kaartverkoop, het restaurant en de museumwinkel. Het museum ontvangt geen enkele vorm van subsidie.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij museum Voorlinden?
Museum Voorlinden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier alle routebeschrijvingen. Vanaf de afslag staat de route aangegeven met groene bordjes.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking te vinden.

Zijn er faciliteiten voor mensen met een fysieke beperking?
Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel. Het gebouw is grotendeels gelijkvloers en heeft een speciale entree voor hulpmiddelen van max 90 cm breed. Ook kun je een rolstoel lenen en bieden we elk weekend een prikkelarm bezoekuur. Lees meer over toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking.

Tours en events

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Ja. Per rondleider worden maximaal 15 personen ingedeeld. De kosten van een rondleiding bedragen 95 euro, exclusief toegangsticket. Kijk hier voor meer informatie of boek je tour meteen online.

Kan ik ruimtes huren en events organiseren bij museum Voorlinden?
Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Van mei tot en met eind oktober 2023 is de beeldentuin op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Boek hier je rondleiding.