fbpx Veelgestelde vragen - Museum Voorlinden
Home

Veelgestelde vragen

Museum Voorlinden tijdelijk gesloten

Is Voorlinden open?
In lijn met het landelijke beleid rondom het coronavirus is museum Voorlinden tot nader order gesloten. Volg de berichtgeving op onze website over de duur van de sluiting.

Ik heb al een ticket geboekt voor het museum, een tour of een event. Wat nu?
Al onze tours en evenementen worden voorlopig geannuleerd. Wij begrijpen dat dit vervelend is voor onze bezoekers. Heb je een ticket geboekt voor het museum, een tour of een event in de periode tot 1 juni? Je ontvangt naar verwachting binnen twee weken je geld terug. Je krijgt daarover nader bericht.

Is het restaurant wel geopend?
In lijn met het landelijke beleid rondom het coronavirus is het restaurant tot nader order gesloten. Volg de berichtgeving op onze website over de duur van de sluiting.

Is het landgoed wel geopend?
Het landgoed van Voorlinden is wel geopend voor publiek. Hiervoor hoeft geen entreeticket te worden gekocht. Houd je bij je bezoek wel aan de landelijke richtlijnen: kies een rustig moment, mijd drukke plekken, houd afstand en blijf thuis bij koorts of verkoudheid van jou of iemand in je gezin. Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan.

Worden de data van de huidige tentoonstellingen aangepast?
Op dit moment zijn wij druk bezig de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus voor het tentoonstellingsprogramma in kaart te brengen. Wij zullen zo spoedig mogelijk meer informatie communiceren.

Je bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Museum Voorlinden is 365 dagen per jaar geopend van 11.00 tot 17.00 uur, ook op feestdagen. Ook het restaurant is dagelijks geopend, van 10.30 tot 18.00 uur.

Is de Museumkaart geldig bij museum Voorlinden?
De Museumkaart is bij ons niet geldig. Museum Voorlinden draait volledig op de opbrengsten uit de kaartverkoop, het restaurant en de museumwinkel. Het museum ontvangt geen enkele vorm van subsidie.

Wij willen onze bezoekers een hoogwaardig internationaal tentoonstellingsprogramma bieden. Om dit te kunnen financieren, hebben wij de volle entreegelden nodig. Wij kunnen ons niet aansluiten bij de Stichting Museumkaart omdat wij in dat geval een te beperkt deel van de ticketgelden via deze stichting zouden ontvangen.

Raden jullie aan voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Wanneer je online tickets koopt, hoef je niet in de rij te staan voor de kassa. Het is echter niet noodzakelijk. Vooral op doordeweekse dagen zijn de wachttijden kort en kun je gemakkelijk een kaartje aan de kassa kopen.

Kan ik reserveren in het restaurant?
Wij nemen reserveringen aan voor groepen vanaf acht personen. Gelieve minimaal twee werkdagen van tevoren reserveren via restaurant@voorlinden.nl. Kom je met een kleinere groep? Loop gewoon bij ons binnen: er is vrijwel altijd plek.

Kan ik tijdens mijn bezoek regelmatig plaatsnemen op een bankje?
In de tentoonstellingszalen zijn waar mogelijk bankjes geplaatst om onze bezoekers een rustpunt te bieden. Daarnaast kun je plaatsnemen op onze comfortabele groene banken achter in het museum, die uitkijken op het landgoed.

Mag ik mijn tas meenemen in het museum?
In de tentoonstellingszalen is het niet toegestaan een tas mee te nemen. Dit in verband met de veiligheid van de kunstwerken. In de garderobe van het museum zijn tientallen gratis kluisjes beschikbaar om je eigendommen veilig in op te bergen.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij museum Voorlinden?
Museum Voorlinden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bekijk hier alle routebeschrijvingen. Vanaf de afslag staat de route aangegeven met groene bordjes.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum en het restaurant zijn goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich mindervalidentoiletten. In het museum zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar. Deze zijn te reserveren. Op parkeerterrein 1 (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.

Vanaf P1 is het ongeveer 200 meter lopen naar het museum; van P2 tot het museum bedraagt de afstand zo’n 600 meter.

Iedereen dient een geldig entreebewijs te kunnen tonen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.

Kan ik als mindervalide met de auto bij de hoofdentree van het museum komen?
Museum Voorlinden ligt in een beschermd natuurgebied. Auto’s kunnen niet alle delen van het natuurgebied betreden. Op het dichtstbijzijnde parkeerterrein (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Wij hebben gratis leenrolstoelen beschikbaar die je voorafgaand aan je bezoek kunt reserveren en ook bieden wij de mogelijkheid je met een rolstoel op te halen en terug te brengen naar de parkeerplaats. Kijk hier voor meer informatie.

Kom je als mindervalide alleen naar het museum? Neem dan contact op via info@voorlinden.nl. Wij denken graag met je mee.

Tours en events

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Wij nodigen je van harte uit een rondleiding te reserveren. Een deskundige privégids vertelt je graag over het museum en de tentoonstellingen. Klik hier voor meer informatie en boek direct. Daarnaast kun je elke zaterdag en zondag om 13.00 en 14.30 uur aansluiten bij de stap-in-tour. De eerste voert je mee langs de solotentoonstelling van het moment; de tweede vertelt je meer over onze Highlights. Loop voor € 5,00 per persoon een uur lang mee met een van onze enthousiaste gidsen. Reserveer via tour@voorlinden.nl of meld je op de dag zelf aan de kassa. Er zijn geen audiotours beschikbaar. Het is niet toegestaan om zelf rond te leiden.

Kan ik ruimtes huren en events organiseren bij museum Voorlinden?
Het is mogelijk in het restaurant en in het museum ruimtes te huren, zowel tijdens als buiten openingstijden. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen contact op via event@voorlinden.nl.

Hoe kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Beeldentuin Clingenbosch ligt op het gelijknamige landgoed, op steenworp afstand van Voorlinden. De beeldentuin is alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Rondleidingen vinden elke donderdag plaats van mei tot en met oktober van 15.00 uur tot 18.00 uur. Tickets kosten € 25,00 per persoon. Houd onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor tickets voor het nieuwe seizoen.

Overig

Kan ik cadeautickets kopen?
Cadeautickets aanschaffen kan op twee manieren: via ons online ticketsysteem en bij de entree. Selecteer in ons online ticketsysteem het type en aantal tickets en vink in de volgende stap de optie voor een cadeauticket aan. Daarnaast kun je bij de entree van het museum cadeautickets kopen. Wij pakken ze graag mooi voor je in.

Kan ik de bibliotheek bezoeken?
Het is alleen mogelijk de bibliotheek op afspraak te bezoeken. Informeer naar de beschikbaarheid via info@voorlinden.nl.

Hoe kan ik het Twilight-programma van James Turrell’s Skyspace zien?
Het Twilight-programma vindt plaats buiten de openingstijden van ons museum, tijdens zonsop- en zonsondergang. Het is daarom enkel bij gelegenheid mogelijk deze ervaring bij te wonen. Houd onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor toekomstige mogelijkheden.

Op Facebook en Instagram laat Voorlinden elke dag een kunstwerk zien. Toch heb ik tijdens mijn museumbezoek niet al deze kunstwerken gezien. Hoe kan dat?
Iedere ochtend tonen wij op Facebook en Instagram een kunstwerk uit de collectie. Zo voorzien we je van je dagelijkse dosis kunst. De collectie van museum Voorlinden is veel groter dan we in het museum kunnen laten zien. Natuurlijk willen we ook de kunstwerken die op dit moment niet tentoongesteld worden de aandacht geven die ze verdienen. Daarom laten we ook deze werken op onze social media zien.

Mag ik mijn hond meenemen naar Voorlinden?
Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan, hulphonden uitgezonderd. Op het landgoed en het terras van het restaurant zijn honden wel toegestaan, mits aangelijnd. Dit in verband met wild en vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.

Ik zou graag film- of fotografieopnamen maken in museum Voorlinden. Kan dat?
Voor vragen over opnamen in het museum kun je terecht op onze perspagina of mail naar press@voorlinden.nl.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@voorlinden.nl.