fbpx Veelgestelde vragen - Museum Voorlinden
Home

Veelgestelde vragen

Museum Voorlinden is geopend

Is Voorlinden open?
Museum Voorlinden is geopend. We nemen allerlei maatregelen om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Tickets zijn daarom alleen online te bestellen. We hanteren tijdsloten om bezoekers te spreiden. We verwachten dat je als gezin of huishouden bij elkaar blijft. Zo kun je in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten.

Welke maatregelen neemt Voorlinden om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?

  • Door alleen online tickets te verkopen, vermijden we contactmomenten aan de kassa en kunnen we het aantal bezoeken spreiden.
  • Met tijdsloten houden we controle over het aantal personen in het museum. Meld je op de door jou gekozen tijd bij de entree. Kom je eerder aan? Sluit pas aan in de wachtrij op het moment waarop je tijdslot ingaat. Dit voorkomt drukte.
  • Het museum wordt geïntensiveerd schoongemaakt. Kluisjes, sleutels en toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten. Maak alleen gebruik van een kluisje indien nodig. Laat waar mogelijk je jas achter in de auto of houd die aan in het museum. Kleine tassen mogen worden meegenomen in het museum, rugzakken niet.
  • In het entreegebied kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel.
  • Door het museum loopt grotendeels een eenrichtingsroute. Wij richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt.
  • Onze Guides & Guards zullen zoals altijd de kunst bewaken en je van informatie voorzien. Ook zullen ze bezoekers vragen de 1,5 meter afstand in acht te nemen.
  • In de museumwinkel zijn winkelmandjes verplicht.
  • Het is alleen mogelijk contactloos te betalen.
  • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis. Je kunt je gekochte ticket kosteloos omboeken naar een andere datum.

Bekijk onze bezoekersfilm om te zien welke maatregelen we nemen om je een zo comfortabel mogelijk bezoek te bieden.

Is het restaurant geopend?
Voor of na je museumbezoek kun je terecht in ons restaurant of op ons terras. Hier serveren wij een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Je kunt alleen met pin betalen. Het is niet mogelijk om voorafgaand aan je bezoek te reserveren, wij werken enkel met reserveringen aan deur.
Daarnaast hebben wij op het landgoed een safaritent neergezet waar wij koffie, thee, frisdranken, broodjes en taartjes to go aanbieden om te nuttigen op het landgoed en in de tent.
Zowel het restaurant als de safaritent zijn cashvrij. Je kunt alleen met pin of creditcard betalen.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Van 29 juli tot en met 28 oktober 2021 is de beeldentuin is op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Lees meer

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het is niet verplicht om een mondkapje in het museum of in het restaurant te dragen.

Hoelang mag ik in het museum blijven?
Je mag zo lang blijven als je wilt.

Kan ik tijdens mijn bezoek het museum verlaten, bijvoorbeeld om te lunchen?
Je kan tijdens je bezoek het museum verlaten en weer opnieuw betreden. Bijvoorbeeld voor een lunch in het restaurant of een wandeling door de tuinen.

Je bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Museum Voorlinden is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In het weekend is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur. In de zomervakantie is het museum van 19 juli t/m 27 augustus ook doordeweeks geopend vanaf 10.00 uur. In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus werken wij met tijdsloten. Tickets zijn alleen online te bestellen.

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Op het moment is het alleen mogelijk online tickets te kopen. Bestel je tickets via onze website. In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus werken wij met tijdsloten. Je kunt een tijdslot kiezen tijdens het bestelproces.

Ik zie geen tijdsloten meer beschikbaar voor de datum en de tijd waarop ik langs wil komen. Zijn er geen tickets meer beschikbaar?
Wij hebben een maximale capaciteit per tijdslot beschikbaar. Het systeem geeft altijd de actuele beschikbaarheid door. Het is niet mogelijk op een wachtlijst geplaatst te worden.

Kan ik mijn gekochte ticket verplaatsen naar een ander moment?
Het is mogelijk je ticket te verplaatsen naar een andere dag en/of tijdstip. Je kunt dit hier zelf tot uiterlijk 24 uur voor je geplande bezoek wijzigen. Mocht je hulp nodig hebben met het omboeken van je ticket(s), neem dan contact op via info@voorlinden.nl of bel naar 070 512 1660.

Ik heb cadeautickets of een cadeaubon. Hoe boek ik een tijdslot?
Zodra je weet wanneer je een bezoek wilt brengen aan Voorlinden kun je je gewenste datum en tijdslot doorgeven via info@voorlinden.nl of door te bellen naar 070 512 1660. Wij reserveren dan graag een tijdslot voor je. Neem je cadeauticket of cadeaubon mee zodat deze kan worden gescand aan de deur.

Wat is er op dit moment te zien?
In het museum is de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar Robin Rhode te bewonderen, evenals de collectietentoonstelling Listen to Your Eyes, Ook is Vacuuming the Gallery van Rodney Graham te zien en natuurlijk ook onze Highlights.

Kan ik gebruikmaken van een kluisje?
We vragen je alleen een kluisje te gebruiken indien noodzakelijk. Laat waar mogelijk je jas achter in de auto of houd deze aan. Jassen en kleine handtassen mogen worden meegenomen in het museum, rugzakken niet.

Kan ik alleen met pin of ook cash betalen?
Voorlinden is cashvrij. Het is dus niet mogelijk met contant geld te betalen. Dat geldt zowel voor het museum als voor het restaurant en de safaritent.

Ik wil graag zonder ticket de museumshop bezoeken. Kan dat?
Je kunt de museumshop ook bezoeken zonder ticket. Daarnaast is onze webshop ook altijd toegankelijk.

Is de Museumkaart geldig bij museum Voorlinden?
De Museumkaart is bij ons niet geldig. Museum Voorlinden draait volledig op de opbrengsten uit de kaartverkoop, het restaurant en de museumwinkel. Het museum ontvangt geen enkele vorm van subsidie.

Wij willen onze bezoekers een hoogwaardig internationaal tentoonstellingsprogramma bieden. Om dit te kunnen financieren, hebben wij de volle entreegelden nodig. Wij kunnen ons niet aansluiten bij de Stichting Museumkaart omdat wij in dat geval een te beperkt deel van de ticketgelden via deze stichting zouden ontvangen.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij museum Voorlinden?
Museum Voorlinden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier alle routebeschrijvingen. Vanaf de afslag staat de route aangegeven met groene bordjes.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum en het restaurant zijn goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich mindervalidentoiletten. In het museum zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar. Deze zijn te reserveren. De rolstoel wordt gedesinfecteerd aan je overgedragen. Wij vragen een identiteitsbewijs als borg. Op parkeerterrein 1 (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.

Vanaf P1 is het ongeveer 200 meter lopen naar het museum; van P2 tot het museum bedraagt de afstand zo’n 600 meter.

Iedereen dient een geldig entreebewijs te kunnen tonen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.

Kan ik als mindervalide met de auto bij de hoofdentree van het museum komen?
Museum Voorlinden ligt in een beschermd natuurgebied. Auto’s kunnen niet alle delen van het natuurgebied betreden. Op het dichtstbijzijnde parkeerterrein (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig.

Kom je als mindervalide alleen naar het museum? Neem dan contact op via info@voorlinden.nl. Wij denken graag met je mee.

Tours en events

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Op dit moment is het alleen mogelijk een rondleiding te boeken voor maximaal 10 personen per rondleider. De kosten van een rondleiding bedragen € 95,- exclusief museumentree. Kijk hier voor meer informatie en het boeken van een tour.

Kan ik ruimtes huren en events organiseren bij museum Voorlinden?
Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Van 29 juli tot en met 28 oktober 2021 is de beeldentuin is op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Lees meer