fbpx Veelgestelde vragen - Museum Voorlinden
Home

Veelgestelde vragen

Museum Voorlinden is geopend

Is Voorlinden open?
Museum Voorlinden is geopend. We nemen maatregelen om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Tickets zijn daarom alleen online te bestellen. We hanteren tijdsloten om drukte te vermijden. We vragen alle bezoekers 1,5 meter afstand te houden en het is verplicht een mondkapje te dragen. We vragen je met een groep van maximaal 4 personen door het museum te bewegen, kinderen t/m 12 jaar uitgezonderd. We verwachten dat je als gezin of huishouden bij elkaar blijft. Zo kun je in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten.

Welke maatregelen neemt Voorlinden om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?

 • Door alleen online tickets te verkopen, vermijden we contactmomenten aan de kassa en kunnen we het aantal bezoeken spreiden.
 • Met tijdsloten houden we controle over het aantal personen in het museum. Meld je op de door jou gekozen tijd bij de entree. Kom je eerder aan? Sluit pas aan in de wachtrij op het moment waarop je tijdslot ingaat. Dit voorkomt drukte.
 • Je kunt het museum bezoeken met een groep van maximaal 4 volwassenen. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt geen beperking in groepsgrootte. Kom je met een gezelschap groter dan 4 personen dat niet uit één huishouden bestaat? Dan wordt het gezelschap opgesplitst bij de entree van het museum.
 • Het is verplicht een mondkapje te dragen.
 • Het museum wordt geïntensiveerd schoongemaakt. Kluisjes, sleutels en toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten. Maak alleen gebruik van een kluisje indien nodig. Laat waar mogelijk je jas achter in de auto of houd die aan in het museum. Kleine tassen mogen worden meegenomen in het museum, rugzakken niet.
 • In het entreegebied kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel.
 • Door het museum loopt grotendeels een eenrichtingsroute. Wij richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt.
 • Onze Guides & Guards zullen zoals altijd de kunst bewaken en je van informatie voorzien. Ook zullen ze er nu op toezien dat 1,5 meter afstand wordt gehouden. Zij zullen bezoekers hierop aanspreken indien nodig.
 • In de museumwinkel zijn winkelmandjes verplicht.
 • Vanwege crowd control is het kunstwerk Skyspace van James Turrell op dit moment niet te bezoeken.
 • Het is alleen mogelijk contactloos te betalen.
 • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis.

Bekijk in onderstaande video hoe een bezoek aan Voorlinden er nu uitziet.

Ik heb al een ticket geboekt voor het museum, een tour of een event tot en met 18 november. Wat nu?
Alle bezoekers die een ticket hebben geboekt in de periode tot en met 18 november hebben een e-mail ontvangen. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, neem dan contact op via info@voorlinden.nl.

Is het restaurant geopend?
Voor of na je museumbezoek kun je terecht bij Voorlinden Deli. Hier serveren wij koffie, thee, frisdranken, seizoensgerechten, soepen, broodjes en taartjes om mee te nemen. Voorlinden Deli is gelegen in het landhuis naast het museum. Je kunt alleen met pin betalen. Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Is het landgoed geopend?
Het landgoed van Voorlinden is geopend voor publiek. Hiervoor hoeft geen entreeticket te worden gekocht. Houd je bij je bezoek wel aan de landelijke richtlijnen: bezoek het landgoed met een groep bestaande uit maximaal 4 personen (personen van hetzelfde huishouden uitgezonderd), kies een rustig moment, mijd drukke plekken, houd afstand en blijf thuis bij koorts of verkoudheid van jou of iemand in je gezin. Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan. Op naleving van deze maatregelen zal worden gehandhaafd.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Beeldentuin Clingenbosch is enkel te bezoeken van mei tot en met oktober. Het seizoen is dus afgelopen en de tuin is gesloten. Wij hopen je in het nieuwe seizoen te kunnen verwelkomen, houd onze online kanalen in de gaten voor updates over de maatregelen en de ticketverkoop.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het museum en Voorlinden Deli.

Wat is er op dit moment te zien?
Op dit moment zijn onze collectietentoonstellingen Listen to Your Eyes en Rendez-Vous te bewonderen, evenals de ruimtevullende installatie P E R I O D van Fiona Banner. Ook zijn de Highlights te zien.

Hoeveel bezoekers mogen er tegelijkertijd in het museum zijn?
Wij mogen maximaal 540 bezoekers tegelijkertijd toelaten, maar om onze bezoeker de ruimte te bieden, laten we per tijdslot van een kwartier slechts 35 personen toe.

Kan ik het museum met een groep bezoeken? 
Je kunt het museum bezoeken met een groep van maximaal 4 volwassenen. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt geen beperking in groepsgrootte. Kom je met een gezelschap groter dan 4 personen dat niet uit één huishouden bestaat? Dan wordt het gezelschap opgesplitst bij de entree van het museum.

Hoelang mag ik in het museum blijven?
Je mag zo lang blijven als je wilt.

Kan ik tijdens mijn bezoek het museum verlaten, bijvoorbeeld om te lunchen?
Het is onder de huidige omstandigheden, waarin we verplicht met tijdsloten werken en zoveel mogelijk spreiding nastreven, niet mogelijk het museum tussentijds te verlaten en weer naar binnen te gaan.

Je bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Museum Voorlinden is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In het weekend zijn wij open van 10.00 tot 17.00 uur. In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus werken wij met tijdsloten. Tickets zijn alleen online te bestellen.

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Op het moment is het alleen mogelijk online tickets te kopen. Bestel je tickets via onze website. In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus werken wij met tijdsloten. Zo kunnen wij het aantal bezoekers reguleren en de rust in het museum bewaren. Je kunt een tijdslot kiezen tijdens het bestelproces.

Mag ik met mijn ticket het museum bezoeken, even lunchen en vervolgens later op de dag weer terugkomen? 
Op dit moment verkopen wij enkel online tickets met tijdsloten. Op die manier houden we controle over het aantal personen in het museum. Het is daarom niet toegestaan om het museum te verlaten en later op de dag weer terug naar binnen te gaan.

Kan ik gebruikmaken van een kluisje?
We vragen je alleen een kluisje te gebruiken indien noodzakelijk. Laat waar mogelijk je jas achter in de auto of houd deze aan. Jassen en kleine handtassen mogen worden meegenomen in het museum, rugzakken niet. De kluisjes worden zorgvuldig gereinigd.

Kan ik alleen met pin of ook cash betalen?
Bij Voorlinden is cashvrij. Het is dus niet mogelijk met contant geld te betalen. Dat geldt zowel voor het museum als Voorlinden Deli.

Ik wil graag zonder ticket de museumshop bezoeken. Kan dat?
Dit is mogelijk op afspraak en op specifieke tijden. Mail naar shop@voorlinden.nl of bel naar +31 (0)70 51 21 660. Onze webshop is altijd toegankelijk.

Is de Museumkaart geldig bij museum Voorlinden?
De Museumkaart is bij ons niet geldig. Museum Voorlinden draait volledig op de opbrengsten uit de kaartverkoop, het restaurant en de museumwinkel. Het museum ontvangt geen enkele vorm van subsidie.

Wij willen onze bezoekers een hoogwaardig internationaal tentoonstellingsprogramma bieden. Om dit te kunnen financieren, hebben wij de volle entreegelden nodig. Wij kunnen ons niet aansluiten bij de Stichting Museumkaart omdat wij in dat geval een te beperkt deel van de ticketgelden via deze stichting zouden ontvangen.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij museum Voorlinden?
Museum Voorlinden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier alle routebeschrijvingen. Vanaf de afslag staat de route aangegeven met groene bordjes.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum en het restaurant zijn goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich mindervalidentoiletten. In het museum zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar. Deze zijn te reserveren. De rolstoel wordt gedesinfecteerd aan je overgedragen. Wij vragen een identiteitsbewijs als borg. Op parkeerterrein 1 (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.

Vanaf P1 is het ongeveer 200 meter lopen naar het museum; van P2 tot het museum bedraagt de afstand zo’n 600 meter.

Iedereen dient een geldig entreebewijs te kunnen tonen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.

Kan ik als mindervalide met de auto bij de hoofdentree van het museum komen?
Museum Voorlinden ligt in een beschermd natuurgebied. Auto’s kunnen niet alle delen van het natuurgebied betreden. Op het dichtstbijzijnde parkeerterrein (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Wij hebben gratis leenrolstoelen beschikbaar die je voorafgaand aan je bezoek kunt reserveren. Ook bieden wij de mogelijkheid de rolstoel naar de parkeerplaats te brengen. Kijk hier voor meer informatie.

Kom je als mindervalide alleen naar het museum? Neem dan contact op via info@voorlinden.nl. Wij denken graag met je mee.

Tours en events

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Wil je graag meer weten over de kunst, architectuur en natuur van Voorlinden? Vraag ons naar de mogelijkheden. Stuur een mail naar tour@voorlinden.nl.

Kan ik ruimtes huren en events organiseren bij museum Voorlinden?
Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Beeldentuin Clingenbosch is enkel te bezoeken van mei tot en met oktober, het seizoen is dus afgelopen en de tuin is gesloten. Wij hopen je in het nieuwe seizoen te kunnen verwelkomen, houd onze online kanalen in de gaten voor updates over de maatregelen en de ticketverkoop.

Overig

Kan ik cadeautickets kopen?
Op dit moment is het alleen mogelijk cadeaubonnen aan te schaffen via onze webshop. Heb je een cadeauticket? Stuur een mail naar info@voorlinden.nl of bel naar 070-5121660. Wij stemmen graag een tijdslot met je af.

Kan ik de bibliotheek bezoeken?
In verband met de huidige maatregelen is een bibliotheekbezoek niet mogelijk. Dit geldt ook voor de schatkamer.

Zijn er aanpassingen gedaan in de te bezoeken ruimtes?
James Turrells Skyspace is helaas niet toegankelijk. Het is in dit kunstwerk niet mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Op Facebook en Instagram laat Voorlinden elke dag een kunstwerk zien. Toch heb ik tijdens mijn museumbezoek niet al deze kunstwerken gezien. Hoe kan dat?
Iedere ochtend tonen wij op Facebook en Instagram een kunstwerk uit de collectie. Zo voorzien we je van je dagelijkse dosis kunst. De collectie van museum Voorlinden is veel groter dan we in het museum kunnen laten zien. Natuurlijk willen we ook de kunstwerken die op dit moment niet tentoongesteld worden de aandacht geven die ze verdienen. Daarom laten we ook deze werken op onze social media zien.

Mag ik mijn hond meenemen naar Voorlinden?
In het museum zijn honden en andere huisdieren niet toegestaan, hulphonden uitgezonderd. Op het landgoed en het terras van het restaurant zijn honden wel toegestaan, mits aangelijnd. Dit in verband met wild en vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of restaurant.

Ik zou graag film- of fotografieopnamen maken in museum Voorlinden. Kan dat?
Voor vragen over opnamen in het museum kun je terecht op onze perspagina of mail naar press@voorlinden.nl.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@voorlinden.nl.