fbpx Veelgestelde vragen - Museum Voorlinden
Home

Veelgestelde vragen

Museum Voorlinden is tijdelijk gesloten

Is Voorlinden open?
Vanwege de huidige coronamaatregelen is museum Voorlinden tijdelijk gesloten. Daarom is momenteel geen bezoek aan het museum mogelijk. Wel is het restaurant 7 dagen per week tussen 10:00 en 16:00 uur open voor takeaway. Geniet van heerlijke warme en koude dranken, koeken, taartjes en huisgemaakte soep en saucijzenbroodjes; alles wat je goed kunt gebruiken voor, na of tijdens een winterse wandeling over ons landgoed.

Ik heb een ticket tijdens de lockdown. Wat moet ik doen?
Alle tickets die geboekt zijn voor een bezoek tijdens de lockdown worden automatisch geannuleerd. Het aankoopbedrag van je tickets wordt onder de naam “Global Tickets via CM.com” teruggestort op de rekening waarmee de tickets geboekt zijn. Let op: het kan tot 10 werkdagen duren voordat je dit bedrag op je rekening hebt. Wij hopen op je begrip en danken je alvast voor jouw geduld.

Welke maatregelen neemt Voorlinden om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?
We verwachten dat we bij heropening het volgende moeten vragen aan alle bezoekers van 13 jaar en ouder:

 • een geldig coronabewijs (bewijs van vaccinatie, negatieve testuitslag, herstelbewijs). Daar vragen we naar bij aankomst bij het museum en restaurant.
 • een mondkapje dragen in het museum en bij verplaatsing in het restaurant.
 • 1,5 meter afstand van elkaar houden in het museum.

Daarnaast hanteren we sowieso de volgende maatregelen:

 • Door te werken met online tickets en tijdsloten, kunnen we het aantal bezoekers spreiden. Zo houden we controle over het aantal personen in het museum en kun je in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten.
 • Meld je op de door jou gekozen tijd bij de entree. Je mag zo lang als je wilt in het museum blijven.
 • Het museum wordt geïntensiveerd schoongemaakt. Kluisjes, sleutels en toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten.
 • Geen enkele tas of rugzak mag mee het museum in. Je kunt gebruikmaken van een gratis kluisje. Jassen mogen wel mee het museum in.
 • In het entreegebied kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel.
 • Onze Guides & Guards bewaken de kunst bewaken en kunnen je meer over de kunstwerken vertellen.
 • Het is alleen mogelijk contactloos te betalen.
 • Bij gezondheidsklachten vragen we je thuis te blijven. Je kunt je gekochte ticket kosteloos omboeken naar een andere datum.

Is het restaurant geopend?
Door de aangescherpte coronamaatregelen is het restaurant van Voorlinden tijdelijk gesloten. Wel is het restaurant 7 dagen per week tussen 10:00 en 16:00 open voor takeaway. Bij heropening is het restaurant dagelijks geopend van 10:30 tot 17:00 uur. In het restaurant serveren wij een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Het is niet mogelijk een tafel te reserveren en het restaurant is volledig cashvrij. Je kunt alleen met pin of creditcard betalen.

Zijn de safaritent en het terras geopend?
In de zomermaanden hebben wij een safaritent op het landgoed staan waar wij koffie, thee, frisdranken, broodjes en taartjes to go aanbieden. De safaritent en het terras zijn op dit moment niet geopend. 

Moet ik bij het betreden van het restaurant en museum een coronatoegangsbewijs laten zien?
We verwachten dat we bij heropening onze bezoekers bij de ingang van het restaurant en museum moeten vragen om een geldig coronabewijs. Dit kan met de Corona Check app, een vaccinatiebewijs of je gele boekje. Ook verwachten we dat een mondkapje verplicht is tijdens het museumbezoek en bij verplaatsing in het restaurant.

Mag ik mijn jas en tas mee het museum in nemen?
Geen enkele tas of rugzak mag mee het museum in. Je kunt gebruikmaken van een gratis kluisje. Jassen mogen wel mee het museum in.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Van mei tot en met oktober 2022 is de beeldentuin is op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Lees meer

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het museum en als je loopt in het restaurant.

Hoelang mag ik in het museum blijven?
Je mag zo lang blijven als je wilt.

Kan ik tijdens mijn bezoek het museum verlaten, bijvoorbeeld om te lunchen?
Nee, je kunt het museum maar één keer betreden. Vanwege de op dit moment geldende coronamaatregelen kun je het museum tussendoor niet verlaten en opnieuw betreden.

Je bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Museum Voorlinden is tijdelijk gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Normaal gesproken is het museum dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. In het weekend is het museum open van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets zijn alleen online te bestellen.

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Ja, tickets kun je alleen via onze website bestellen. Zo kunnen we  tijdsloten hanteren om bezoekers te spreiden en houden we controle over het aantal personen in het museum en kun je in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten. Je kunt een tijdslot kiezen tijdens het bestelproces.

Ik zie geen tijdsloten meer beschikbaar voor de datum en de tijd waarop ik langs wil komen. Zijn er geen tickets meer beschikbaar?
Wij hebben een maximale capaciteit per tijdslot beschikbaar. Het systeem geeft altijd de actuele beschikbaarheid door. Het is niet mogelijk op een wachtlijst geplaatst te worden.

Kan ik mijn gekochte ticket verplaatsen naar een ander moment?
Het is mogelijk je ticket te verplaatsen naar een andere dag en/of tijdstip. Je kunt dit hier zelf wijzigen, dit kan tot 2 uur voor de start van je huidige tijdslot. Mocht je hulp nodig hebben met het omboeken van je ticket(s), neem dan contact op via info@voorlinden.nl of bel naar 070 512 1660.

Ik heb cadeautickets of een cadeaubon. Hoe boek ik een tijdslot?
Mail naar info@voorlinden.nl de datum en tijd waarop je het museum wil bezoeken. Bellen naar 070 512 1660 kan ook. Wij reserveren dan graag een tijdslot voor je. Neem je cadeauticket of cadeaubon mee naar het museum, want die scannen we aan de deur.

Wat is er op dit moment te zien?
Tot 13 februari 2022 is de tentoonstelling Picasso-Giacometti te zien over de bijzondere band en opvallende overeenkomsten tussen de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw, Pablo Picasso en Alberto Giacometti. Daarnaast zijn de collectietentoonstelling Listen to Your Eyes, Vacuuming the Gallery van Rodney Graham en natuurlijk onze Highlights ook te zien in het museum.

Kan ik gebruikmaken van een kluisje?
Ja. Geen enkele tas of rugzak mag mee het museum in. Je kunt gebruikmaken van een gratis kluisje. Jassen mogen wel mee het museum in.

Kan ik alleen met pin of ook cash betalen?
Voorlinden is cashvrij. Het is dus niet mogelijk met contant geld te betalen. Dat geldt zowel voor het museum als voor het restaurant en de safaritent.

Ik wil graag zonder ticket de museumshop bezoeken. Kan dat?
Je kunt de museumshop ook bezoeken zonder ticket. Daarnaast is onze webshop ook altijd toegankelijk.

Is de Museumkaart geldig bij museum Voorlinden?
De Museumkaart is bij ons niet geldig. Museum Voorlinden draait volledig op de opbrengsten uit de kaartverkoop, het restaurant en de museumwinkel. Het museum ontvangt geen enkele vorm van subsidie.

Wij willen onze bezoekers een hoogwaardig internationaal tentoonstellingsprogramma bieden. Om dit te kunnen financieren, hebben wij de volle entreegelden nodig. Wij kunnen ons niet aansluiten bij de Stichting Museumkaart omdat wij in dat geval een te beperkt deel van de ticketgelden via deze stichting zouden ontvangen.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij museum Voorlinden?
Museum Voorlinden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier alle routebeschrijvingen. Vanaf de afslag staat de route aangegeven met groene bordjes.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum en het restaurant zijn goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich mindervalidentoiletten. In het museum zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar. Deze zijn te reserveren. De rolstoel wordt gedesinfecteerd aan je overgedragen. Wij vragen een identiteitsbewijs als borg. Op parkeerterrein 1 (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.

Vanaf P1 is het ongeveer 200 meter lopen naar het museum; van P2 tot het museum bedraagt de afstand zo’n 600 meter.

Iedereen dient een geldig entreebewijs te kunnen tonen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.

Kan ik als mindervalide met de auto bij de hoofdentree van het museum komen?
Museum Voorlinden ligt in een beschermd natuurgebied. Auto’s kunnen niet alle delen van het natuurgebied betreden. Op het dichtstbijzijnde parkeerterrein (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig.

Kom je als mindervalide alleen naar het museum? Neem dan contact op via info@voorlinden.nl. Wij denken graag met je mee.

Tours en events

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Op dit moment is het alleen mogelijk een rondleiding te boeken voor maximaal 5 personen per rondleider. De kosten van een rondleiding bedragen € 95,- exclusief museumentree. Kijk hier voor meer informatie en het boeken van een tour.

Kan ik ruimtes huren en events organiseren bij museum Voorlinden?
Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
De beeldentuin is op dit moment gesloten. Vanaf mei t/m eind oktober 2022 is de beeldentuin op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Lees meer