fbpx Veelgestelde vragen - Museum Voorlinden
Home

Veelgestelde vragen

Museum Voorlinden is geopend

Is Voorlinden open?
Museum Voorlinden is geopend. Tickets kun je online bestellen of bij aankomst in het museum kopen.

Welke maatregelen neemt Voorlinden om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?

  • Rugzakken en grote tassen mogen niet mee het museum in. Je kunt gebruik maken van een kluisje. Jassen en kleine tassen mogen wel mee het museum in.
  • Onze Guides & Guards zullen zoals altijd de kunst bewaken en je van informatie voorzien.
  • Het is alleen mogelijk contactloos te betalen.
  • Bij gezondheidsklachten vragen we je thuis te blijven. Je kunt je gekochte ticket op de dag van je bezoek tot 9:00 uur ’s ochtends kosteloos omboeken naar een andere datum.

Is het restaurant geopend?
Voor of na je museumbezoek kun je van 10:30 tot 18:00 uur terecht in het restaurant of op het terras. In het restaurant serveren wij een uitgebreide lunch- en borrelkaart. Je kunt alleen met pin betalen. Het is niet mogelijk om voorafgaand aan je bezoek te reserveren. Het restaurant is volledig cashvrij. Je kunt alleen met pin of creditcard betalen.

Is de safaritent geopend?
In de zomermaanden staat er een safaritent op het landgoed waar wij koffie, thee, frisdranken, broodjes en taartjes to go aanbieden om te nuttigen op het landgoed en in de tent. De safaritent is van woensdag tot en met zondag* geopend van 11:00 tot 18:00 uur. Vanaf 30 mei is de de safaritent dagelijks* geopend van 11:00 tot 18:00 uur.
*M.u.v. dagen waarop er evenementen in de tent plaatsvinden. 

Moet ik bij het betreden van het restaurant en museum een coronatoegangsbewijs laten zien?
Nee. Je hoeft geen coronatoegangsbewijs te tonen bij aankomst in het museum.

Mag ik mijn jas en tas mee het museum in nemen?
Rugzakken en grote tassen mogen niet mee het museum in. Je kunt gebruik maken van een kluisje. Jassen en kleine tassen mogen wel mee het museum in.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
Van mei tot en met oktober 2022 is de beeldentuin is op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Lees meer

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Nee. Het dragen van een mondkapje in het restaurant en museum is niet meer verplicht.

Hoelang mag ik in het museum blijven?
Je mag zo lang blijven als je wilt.

Kan ik tijdens mijn bezoek het museum verlaten, bijvoorbeeld om te lunchen?
Ja. Je kunt het museum één keer verlaten en opnieuw betreden.

Je bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Museum Voorlinden is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kun je online bestellen of bij aankomst in het museum kopen.

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen, of kan ik ook ter plekke tickets kopen?
Je kunt tickets in het museum aan de kassa kopen, of online via onze website.

Kan ik mijn gekochte ticket verplaatsen naar een ander moment?
Het is mogelijk je ticket te verplaatsen naar een andere dag. Je kunt dit hier zelf wijzigen. Wijzigen kan tot 23:59 uur op de dag vóór je bezoek. Mocht je hulp nodig hebben met het verzetten van je ticket(s), neem dan contact op via info@voorlinden.nl of bel naar 070 512 1660.

Ik heb cadeautickets of een cadeaubon. Hoe wissel ik deze in voor een entreeticket?
Neem je cadeauticket of cadeaubon mee en laat deze zien bij de balie in het museum.

Kan ik gebruikmaken van een kluisje?
Ja. Je kunt gebruik maken van een kluisje. Rugzakken en grote tassen mogen niet mee het museum in. Jassen en kleine tassen mogen wel mee het museum in.

Kan ik alleen met pin of ook cash betalen?
Voorlinden is cashvrij. Het is dus niet mogelijk met contant geld te betalen. Dat geldt zowel voor het museum als voor het restaurant en de safaritent.

Ik wil graag zonder ticket de museumshop bezoeken. Kan dat?
Je kunt de museumshop ook bezoeken zonder ticket. Daarnaast is onze webshop ook altijd toegankelijk.

Is de Museumkaart geldig bij museum Voorlinden?
De Museumkaart is bij ons niet geldig. Museum Voorlinden draait volledig op de opbrengsten uit de kaartverkoop, het restaurant en de museumwinkel. Het museum ontvangt geen enkele vorm van subsidie.

Wij willen onze bezoekers een hoogwaardig internationaal tentoonstellingsprogramma bieden. Om dit te kunnen financieren, hebben wij de volle entreegelden nodig. Wij kunnen ons niet aansluiten bij de Stichting Museumkaart omdat wij in dat geval een te beperkt deel van de ticketgelden via deze stichting zouden ontvangen.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij museum Voorlinden?
Museum Voorlinden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier alle routebeschrijvingen. Vanaf de afslag staat de route aangegeven met groene bordjes.

Wat zijn de parkeermogelijkheden op landgoed Voorlinden?
Museum Voorlinden beschikt over een groot aantal gratis parkeerplaatsen. Op het landgoed bevinden zich twee parkeerterreinen: P1 en P2. P1 ligt het dichtst bij het museum en het restaurant. Daar zijn ook vijf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum en het restaurant zijn goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich mindervalidentoiletten. In het museum zijn gratis leenrolstoelen beschikbaar. Deze zijn te reserveren. De rolstoel wordt gedesinfecteerd aan je overgedragen. Wij vragen een identiteitsbewijs als borg. Op parkeerterrein 1 (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig. Kijk hier voor meer informatie.

Vanaf P1 is het ongeveer 200 meter lopen naar het museum; van P2 tot het museum bedraagt de afstand zo’n 600 meter.

Iedereen dient een geldig entreebewijs te kunnen tonen. Bezoekers die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart of een verklaring ondertekend door huisarts en/of behandelend arts gratis één begeleider meenemen.

Kan ik als mindervalide met de auto bij de hoofdentree van het museum komen?
Museum Voorlinden ligt in een beschermd natuurgebied. Auto’s kunnen niet alle delen van het natuurgebied betreden. Op het dichtstbijzijnde parkeerterrein (P1) zijn vijf mindervalidenparkeerplaatsen aanwezig.

Kom je als mindervalide alleen naar het museum? Neem dan contact op via info@voorlinden.nl. Wij denken graag met je mee.

Tours en events

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Ja. Per rondleider worden maximaal 15 personen ingedeeld. De kosten van een rondleiding bedragen € 95,- exclusief museumentree. Kijk hier voor meer informatie of boek je tour meteen online.

Kan ik ruimtes huren en events organiseren bij museum Voorlinden?
Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar event@voorlinden.nl.

Kan ik beeldentuin Clingenbosch bezoeken?
De beeldentuin is op dit moment gesloten. Vanaf mei t/m eind oktober 2022 is de beeldentuin op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Lees meer