fbpx Toegankelijkheid - Voorlinden
Bezoek

Toegankelijkheid

Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel. Het gebouw is grotendeels gelijkvloers en heeft een speciale entree van max 90 cm breed. Ook kun je gratis een rolstoel lenen en tijdens de Ron Mueck tentoonstelling organiseren we rondleidingen in Nederlandse gebarentaal. Wil je graag komen als het wat rustiger is het museum? Kom dan doordeweeks na 14.00 uur, vermijd schoolvakanties of boek een ticket voor ons Stilte op sokken-uur.

Bij de inrichting van ons museum en onze tentoonstellingen hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met een goede toegankelijkheid voor iedereen. Onze parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking vind je op P1, deze ligt het dichtst bij het museum. Vanaf daar kun je de geasfalteerde paden naar het museum volgen. In het museum is een aangepast toilet aanwezig, voorzien van steunrails en aangepaste wastafel. Mocht je tijdens je bezoek vragen of hulp nodig hebben, spreek dan een van onze medewerkers aan. We helpen je graag!

Rondleiding voor doven en slechthorenden

Speciaal voor wie doof of slechthorend is, organiseert Voorlinden een rondleiding in Nederlandse gebarentaal bij de tentoonstelling van Ron Mueck. Daarvoor werken we samen met Stichting IN Gebaren. Een dove rondleider leidt je door de tentoonstelling van Ron Mueck en vertelt je in gebarentaal alles over de beelden en het maakproces van de kunstenaar. Een tolk vertaalt alles bovendien naar gesproken Nederlands, voor als je vrienden of familie wilt meenemen! De rondleiding wordt gegeven op 20 juli, 24 augustus en op 19 oktober om 13.30 uur. Tickets kosten 8,50 euro (exclusief entreeticket) en boek je tevoren online.

Boek hier je rondleiding in NGT

Prikkelarm bezoek

Elke zaterdag- en zondagochtend tussen 10 en 11 uur kun je genieten van een stil en rustig museum tijdens het Stilte op sokken-uur. Slechts een beperkt aantal bezoekers mogen dan het museum bezoeken. Elke bezoeker vragen we de telefoon op stil te zetten, gesprekken te bewaren voor later en schoenen op te bergen in een van onze gratis kluisjes, zodat iedereen in rust kan genieten van de kunstwerken. Tickets koop je het best tevoren online. Het kan voorkomen dat er een kleine rij staat voor de controle bij de museumbalie.

Rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel

Het is mogelijk om met een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel het museum te bezoeken, zolang die niet breder is dan 90 cm. Je kunt de auto parkeren op P1 (deze ligt het dichtste bij het museum) en de geasfalteerde paden naar het museum volgen. Dat kost enkele minuten. In het museum kunnen we aan je vragen om de snelheid en geluiden van het hulpmiddel aan te passen wanneer andere bezoekers daar last van kunnen hebben. Omwille van de veiligheid van onze kunstwerken zijn loopfietsen en handbikes niet toegestaan in het museum. Eventueel kun je in plaats daarvan gratis gebruikmaken van een rolstoel.

Rolstoel reserveren

We willen iedereen een aangenaam museumbezoek bieden. Heb je een rolstoel daarbij nodig? Dan lenen we die graag aan je uit. Stuur minstens twee werkdagen tevoren een mail naar info@voorlinden.nl. Vermeld hierin de datum en het tijdstip van je bezoek. Wij brengen dan een rolstoel voor je naar de parkeerplaats. Let op: wij vragen als borg 50 euro contant.

Begeleider meenemen

Kun je niet zelfstandig het museum bezoeken? Je mag maximaal 1 begeleider gratis meenemen. Meld je hiervoor bij de balie in het museum. Omdat wij niet altijd kunnen beoordelen of iemand zelfstandig het museum kan bezoeken of niet, kunnen wij vragen om een (OV) begeleiderskaart of een verklaring van de (huis)arts waarin staat dat begeleiding nodig is.

Hulphond meenemen

Natuurlijk zijn geregistreerde geleidehonden welkom in het museum en restaurant. Met een hesje of tuig voorzien van de tekst ‘niet aaien’, ‘niet afleiden’ of het logo van de geleidehondenorganisatie zorg je dat ze duidelijk herkenbaar zijn.

Ringleiding aanwezig

Ga je naar een lezing of draait er een documentaire in het auditorium? Hier is een ringleiding aanwezig. Je kunt een hoortoestel op de T-stand zetten en zo de audio direct beluisteren.

Beperkt toegankelijk

Enkele kunstwerken zijn helaas beperkt toegankelijk:
Swimming Pool van Leandro Erlich kun je met een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel alleen van bovenaf bekijken.
Open Ended van Richard Serra heeft helaas te krappe bochten voor de meeste rolstoelen.
Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls van Yayoi Kusama is een spiegelkamer met knipperende LED-lampjes. Als je je ongemakkelijk voelt bij knipperende lichten en/of afgesloten, donkere ruimtes, dan raden we je aan niet het kunstwerk te betreden.