fbpx Toegankelijkheid - Museum Voorlinden
Bezoek

Toegankelijkheid

Museum Voorlinden is goed toegankelijk voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel. Het gebouw is grotendeels gelijkvloers en heeft een speciale entree voor hulpmiddelen van max 90 cm breed. Ook kun je een rolstoel lenen. Wil je graag komen als het wat rustiger is het museum? Kom dan doordeweeks na 14.00 uur en buiten schoolvakanties.

Bij de inrichting van ons museum en onze tentoonstellingen hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met een goede toegankelijkheid voor iedereen. Onze parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking vind je op P1, deze ligt het dichtst bij het museum. In het museum is een aangepast toilet aanwezig, voorzien van steunrails en aangepaste wastafel. Mocht je tijdens je bezoek vragen of hulp nodig hebben, spreek dan een van onze medewerkers aan. We helpen je graag!

Rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel

Het is mogelijk om met een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel het museum te bezoeken, zolang die niet breder is dan 90 cm. Het kan zijn dat we aan je vragen om de snelheid en geluiden van het hulpmiddel aan te passen tijdens je bezoek wanneer andere bezoekers daar last van kunnen hebben. Omwille van de veiligheid van onze kunstwerken zijn loopfietsen en handbikes niet toegestaan in het museum. Je kunt in plaats daarvan gratis gebruikmaken van een rolstoel.

Rolstoel reserveren

We willen iedereen een aangenaam museumbezoek bieden. Heb je een rolstoel daarbij nodig? Dan lenen we die graag aan je uit. Stuur minstens twee werkdagen tevoren een mail naar info@voorlinden.nl. Vermeld hierin de datum en het tijdstip van je bezoek. Wij brengen dan een rolstoel voor je naar de parkeerplaats. Let op: wij vragen als borg 50 euro contant.

Begeleider meenemen

Heb je begeleiding nodig bij je bezoek aan Voorlinden? Jouw begeleider kan een gratis toegangsticket krijgen op vertoon een (OV) begeleiderskaart of een ondertekende brief van de behandelend (huis)arts waarin staat dat begeleiding nodig is. Heeft jouw begeleider geen geldig bewijs van noodzakelijke begeleiding bij zich? Dan vragen we jouw begeleider om een ticket aan de balie te kopen.

Hulphond meenemen

Natuurlijk zijn geregistreerde geleidehonden welkom in het museum en restaurant. Met een hesje of tuig voorzien van de tekst ‘niet aaien’, ‘niet afleiden’ of het logo van de geleidehondenorganisatie zorg je dat ze duidelijk herkenbaar zijn.

Beperkt toegankelijk

Enkele kunstwerken zijn helaas beperkt toegankelijk: het kunstwerk Swimming Pool van Leandro Erlich kun je met een rolstoel, rollator, buggy of scootmobiel alleen van bovenaf bekijken. Through the Wall van Song Dong heeft een smalle opening waardoor je het kunstwerk alleen van buitenaf kan bekijken.