fbpx
Tuinen

Beeldentuin Clingenbosch

Bezoekadres Beeldentuin Clingenbosch

Dennenlaan 9
2244 AK Wassenaar

+31 (0) 70 512 1660
beeldentuin@voorlinden.nl
 
Let op: Beeldentuin Clingenbosch heeft een ander adres dan museum Voorlinden en is enkel te bezoeken onder leiding van een gids.
 

Beeldentuin Clingenbosch ligt op het gelijknamige landgoed, op steenworp afstand van Voorlinden. Hier zijn meer dan zestig werken van nationale en internationale kunstenaars te bewonderen, waaronder Henry Moore, Sol LeWitt, Berlinde De Bruyckere, Carel Visser en Atelier van Lieshout. Rondleidingen vinden elke donderdag plaats van mei tot en met oktober van 15.00 uur tot 18.00 uur. Tickets kosten €25,00 per persoon.

Let op: tickets voor het seizoen van 2019 zijn reeds uitverkocht. Houd onze website, nieuwsbrief en social media in de gaten voor tickets in 2020.

Interesse in een rondleiding? Lees hieronder verder.

Programma

Van mei tot en met oktober is de beeldentuin is op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00 uur te bezoeken onder begeleiding van een van onze bekwame gidsen. Na een korte introductie leidt een ruim twee uur durende wandeling langs ruim zestig beelden. We besluiten de middag met een hapje en een drankje. Let op: het betreft een intensieve wandeling over grotendeels onverharde paden. De beeldentuin is daarom helaas niet geschikt voor bezoekers met een rollator of rolstoel. Ook mensen die slecht ter been zijn, raden wij deelname af.

Henry Moore

Henry Moore - Large Four Piece Reclining Figure (1972-1973)

Mario Merz

Mario Merz - zonder titel (1994)

Wat je moet weten

  • Zowel groepen (maximaal 75 personen) als individuele bezoekers zijn welkom. Per rondleider worden groepen gevormd van ongeveer 15 personen.
  • Het is niet mogelijk om je boeking te annuleren of te wijzigen. Nadat je betaald hebt, is het niet mogelijk je geld retour te ontvangen.
  • Wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Neem indien nodig regenkleding mee.
  • De beeldentuin is niet geschikt voor bezoekers met een rollator of rolstoel. Mensen die slecht ter been zijn, raden wij deelname af.
  • Wij adviseren wandelschoenen te dragen. Ook raden wij in de zomer bedekkende kleding aan om de kans op tekenbeten te verkleinen.
  • Kinderen zijn van harte welkom onder begeleiding van een of meerdere volwassenen. Geef bij de reservering aan om welke leeftijdscategorie het gaat, zodat wij de rondleiding eventueel kunnen aanpassen.
  • Honden zijn niet toegestaan.
  • Deelname is op eigen risico.
  • Wil je een tekst of foto’s van de beeldentuin publiceren? Vraag toestemming door een e-mail te sturen naar beeldentuin@voorlinden.nl.
  • Wij behouden ons het recht voor aanvragen en/of toegang zonder opgaaf van reden te weigeren.
image description

Geschiedenis

De beeldentuin werd in 1995 opengesteld voor bezoekers. Hieraan gingen jaren van voorbereiding met kunstenaars, conservatoren en tuinmannen vooraf. Verschillende kunstenaars, waaronder de Engelse beeldhouwer Anthony Gormley en de Nederlandse kunstenaar Armando, werden benaderd om een beeld in opdracht te maken.

Het 25 hectare tellende landgoed biedt een afwisselend landschap. De kunstwerken zijn zoveel mogelijk geïntegreerd in de natuur, waardoor de verschillende facetten van het bos optimaal tot uiting komen. De locaties van de beelden zijn vaak in samenspraak met de kunstenaars bepaald. Door de jaren heen heeft de beeldentuin zich verder uitgebreid met nieuwe aanwinsten, die vaak in opdracht zijn gemaakt. Zo maakte Berlinde De Bruyckere voor Beeldentuin Clingenbosch haar eerste permanente buitenbeeld.

image description

Berlinde De Bruyckere - Lost in Lead (2010)