fbpx Piet Oudolftuin - Museum Voorlinden
Activiteiten

Piet Oudolftuin

De Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf legde de tuin van Voorlinden aan volgens een weloverwogen ontwerp, dat duidelijk verwijst naar de klassieke tuinarchitectuur. 

Op diverse plekken wordt de kleurrijke bloemenzee omkaderd door gazonpaden of met gras begroeide verhogingen, waardoor het vrije spel van coulissen in de tuin wordt versterkt. De tuinen zijn zowel van buitenaf als van binnenuit te bewonderen – een aangenaam samenspel tussen kunst, architectuur en natuur. 

‘Ik ben geïnteresseerd in de levenscyclus. In hoe planten groeien, verouderen en veranderen. Net als een huwelijk.’ – Piet Oudolf

Nieuw: rondleiding Piet Oudolftuin

Van vrijdag 14 juli tot en met 29 september kun je elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.15 uur een Nederlandstalige rondleiding van onze hovenier krijgen door de Piet Oudolftuin. Let op: tickets kunnen tot 11:00 uur op de dag van de rondleiding online besteld worden. Heb je online geen ticket kunnen bemachtigen? Check dan bij de museumbalie of er nog tickets voor die dag beschikbaar zijn. 

Koop je ticket

Update: de rondleidingen door de Piet Oudolftuin zijn uitverkocht! Geannuleerde kaarten worden automatisch beschikbaar gesteld via bovenstaande knop.

Voorlinden_Garden-Side-2

Wat je moet weten

  • De rondleiding begint stipt om 13.30 uur.
  • Beginpunt van de rondleiding is bij het Piet Oudolf bord rechts van de museumingang.
  • Zowel groepen (maximaal 15 personen) als individuele bezoekers zijn welkom. Per rondleiding is ruimte voor maximaal 15 personen.
  • Het is niet mogelijk om je boeking te annuleren of te wijzigen. Nadat je betaald hebt, is het niet mogelijk je geld retour te ontvangen.
  • Wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Neem indien nodig regenkleding mee.
  • De Piet Oudolftuin is lastig berijdbaar voor mensen met een rollator of rolstoel.
  • Wij adviseren gemakkelijke wandelschoenen te dragen en eventueel bedekkende kleding om de kans op tekenbeten te verkleinen.
  • Deze rondleiding is Nederlandstalig, er worden momenteel geen tours in andere talen aangeboden.

Tuinen

The Dutch Wave

Piet Oudolf (1944) is een Nederlandse landschapsarchitect. Zijn tuinen en parken zijn internationaal bekend. Hij woont en werkt in het Gelderse Hummelo en behoort tot The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en de seizoenen de belangrijkste inspiratiebronnen vormen. Oudolf oogstte eerder lof met zijn ontwerpen voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Hij ontving diverse prijzen en onderscheidingen voor zijn werk.

Tuinen