fbpx Voorlinden Klassiek - Voorlinden
Activiteiten

Voorlinden Klassiek

Jong talent brengt op de eerste maandagochtend van de maand een ode aan klassieke meesters; dat is het concept van Voorlinden Klassiek. Deze succesvolle concertreeks komt ook in het seizoen 2024-2025 terug, met een eerste concert op 2 september. De concerten worden gehouden in het auditorium van het museum en na afloop van het concert kun je de tentoonstellingen bezoeken. Het programma van Voorlinden Klassiek is deels opgesteld in samenwerking met de Stichting Eigen Muziekinstrument.  

Tickets zijn 32,50 euro inclusief entree museum en kun je alleen online kopen:

Koop je ticket

Tijdschema

9.15 uur Restaurant open voor koffie & thee
9.30 uur Garderobe in het museum open
9.40 uur Auditorium open
10.00 uur Start concert
11.00 uur Einde concert
Na afloop kun je het museum bezoeken.

 


Programma

Maandag 2 september 2024

Kleurrijke, dramatische muziek op de rand van de hoogromantiek: het Brackman Trio brengt op viool, cello en piano twee werken van giganten uit de 20ste eeuw, Dmitri Shostakovich en Arnold Schönberg, en de minder bekende componist Nikolaj Roslavets.

Brackman Trio (foto: Sarah Wijzenbeek)

Maandag 7 oktober 2024

Het Butter Quartet bestaat speelde op vele internationale festivals en brengt in juli 2024 hun debuutalbum Scintilla uit. Bij Voorlinden spelen ze het strijkkwartet opus 50 nr. 5 van Joseph Haydn, ook bekend als ‘de droom’.

Butter Quartet (foto: Lukasz Rajchert)

Maandag 4 november 2024

Klarinettist Jelmer De Moed en pianist Rik Kuppen vormen samen al jaren een goed op elkaar ingespeeld duo. In 2019 kwam hun EP Dwaallicht uit en debuteerden ze op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen.

Jelmer De Moed en Rik Kuppen (foto: Dorien Franken)

Maandag 2 december 2024

Saxofonist Ileana Termini en het Otilka String Quartet brengen een nieuwe compositie van een kwintet van Ian Wilson, naast werken van Perry Goldstein en Guillermo Lago (alter ego van Willem van Merwijk).

Ileana Termini en Otilka String Quartet (foto links: Parcifal Werkman | foto rechts: Ewald Geerdink)

Maandag 6 januari 2025

Saxofonist Deborah Witteveen en pianist Maxime Snaterse nemen je mee op muzikaal avontuur met twee legendarische helden, Castor en Pollux, met heldhaftige muziek van onder andere Takacs, Chopin en Debussy.

Deborah Witteveen en Maxime Snaterse (foto links: Foppe Schut| foto rechts: Bas Weetink)

Maandag 3 februari 2025

Het Dokwerk Saxophone Quartet brengt samen met sopraan Elisa Maayeshi een verhalend concert geïnspireerd op de Broadway-musical Cabaret met werken van Weill, Schönberg, Britten, Wolf, Spoliansky en Hollaender.

Dokwerk Saxophone Quartet en Elisa Maayeshi (foto links: Foppe Schut| foto rechts: Rosa Klamer)

Maandag 3 maart 2025

Emma Roijackers won het fameuze Oscar Back Vioolconcours en wil met haar HearAndNow Collective dat hedendaagse muziek toegankelijk maken voor een groot publiek door het te combineren met meesterwerken uit het verleden.

HearAndNow Collective (foto: Leatitia Roijackers)

Maandag 7 april 2025

Pianist Alexandra Kaptein komt na een succesvol optreden bij Voorlinden Klassiek in seizoen 2023-2024 terug! Ze studeerde cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium en is ook vocal coach. Ze geeft concerten door heel Europa en met vooraanstaande orkesten. Onlangs verscheen haar debuut-cd met Liszt-transcripties.

Alexandra Kaptein (foto: Alex Schroder)

Maandag 5 mei 2025

Samen met pianist Jorian van Nee maakte de veelzijdige contrabassist Sasha Witteveen haar debuutalbum. Bij Voorlinden spelen ze werken van Giovanni Bottesini, Nino Rota, Xavier Dubois Foley en meer.

Jorian van Nee en Sasha Witteveen (foto: Tatiana Abashkina)

Maandag 2 juni 2025

Gepassioneerd cellist Pieter de Koe, bekend van het prijswinnende Animato Kwartet, speelt samen met pianist Rik Kuppen, deze 1e-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours wordt omschreven als kleurenvirtuoos.

Pieter de Koe (foto: Clara Evens)


Prijzen en programma kunnen worden gewijzigd.