fbpx Families - Plan je bezoek aan museum Voorlinden in Wassenaar
Bezoek

Families

Bij museum Voorlinden valt van alles te beleven voor het hele gezin. Niet alleen het zwembad en het stalen doolhof zijn kunstwerken waarbij onze jonge bezoekers hun ogen kunnen uitkijken: het hele museum is een ontdekkingstocht voor kids. Lees hier meer over een bezoek aan Voorlinden met het hele gezin. 

Ik zie ik zie

Kinderen kunnen bij Voorlinden aan de hand van Ik zie ik zie-kaartjes enkele verrassende sleutelwerken uit het museum op speelse wijze ontdekken. Deze gratis set kaarten is verkrijgbaar aan de balie van het museum. Ze vormen een mooie aanleiding voor ouders en kinderen om samen te praten over hedendaagse kunst. Dankzij de prikkelende vragen wordt het museumbezoek een spannende ontdekkingstocht.

Highlights

Neem een duik in een zwembad zonder nat te worden of dwaal door een gigantisch stalen doolhof. De Highlights van museum Voorlinden zijn kunstwerken die je echt moet beleven. Ze zijn altijd bij Voorlinden te zien.

Faciliteiten

Kom je naar het museum met je baby? Onze medewerkers laten je graag binnen bij de MIVA-deur als je een kinderwagen of buggy bij je hebt. Bij de damestoiletten kun je borstvoeding geven op het daarvoor bestemde bankje. Ook is in het MIVA-toilet een babyverschoontafel aanwezig. Wil je kolven? Meld je dan even in het restaurant in het landhuis. Dan zoeken wij een beschikbare ruimte voor je. In het restaurant is met de kleintjes ook rekening gehouden. Hier staan enkele gerechten speciaal voor kinderen op het menu.

Tips voor een Voorlindenbezoek met kids

  • Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis het museum in. Was het dus allemaal wat veel voor één bezoek? Kom dan gerust nog eens terug.
  • Wij verwelkomen kinderen in het museum onder begeleiding van een volwassene.
  • Ga met elkaar in gesprek. Wat zien jullie eigenlijk? Misschien zien jullie de kunstwerken allemaal anders. Hiervoor zijn de Ik zie ik zie-kaartjes een fijn handvat.
  • Het is het leukst om dicht bij een kunstwerk te komen: zo zie je alles extra goed. Aanraken mag natuurlijk niet.
  • Door het hele museum staan onze Guides & Guards. Je herkent ze aan hun zwarte kleding en groene keycord. Weet je bijvoorbeeld het zwembad niet te vinden? Ben je op zoek naar de miniliftjes? Je kunt de Guides & Guards altijd aanspreken. Ze helpen je graag.
  • In het museum kun je veel inspiratie opdoen voor een mooie tekening. Neem dus gerust tekenspullen mee. Let wel op dat je alleen potloden mag meenemen. Gebruik de muren niet als ondergrond.