fbpx Tuin van Piet Oudolf - Voorlinden
Tuinen

Tuin van Piet Oudolf

De  Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf legde de tuin van Voorlinden aan volgens een weloverwogen ontwerp, dat duidelijk verwijst naar de klassieke tuinarchitectuur.

Op diverse plekken wordt de kleurrijke bloemenzee omkaderd door gazonpaden of met gras begroeide verhogingen, waardoor het vrije spel van coulissen in de tuin wordt versterkt. De tuinen zijn zowel van buitenaf als van binnenuit te bewonderen – een aangenaam samenspel tussen kunst, architectuur en natuur. 

‘Ik ben geïnteresseerd in de levenscyclus. In hoe planten groeien, verouderen en veranderen. Net als een huwelijk.’ – Piet Oudolf

Rondleiding Piet Oudolftuin

Tussen 14 juni en vrijdag 27 september kun je elke vrijdagmiddag een Nederlandstalige rondleiding van onze hovenier krijgen door de Piet Oudolftuin. De rondleiding duurt 45 minuten en tickets kosten 8,50 euro.

Starttijd rondleidingen
13.30 uur  | 15.00 uur

Verzamelpunt
Voor het museum, bij het Piet Oudolf-bord in de tuin. Dat staat rechts vanaf de museumingang.

Koop je ticket

Let op: tickets kunnen tot 11.00 uur op de dag van de rondleiding online besteld worden. Heb je online geen ticket kunnen bemachtigen? Check dan bij de museumbalie of er nog tickets voor die dag beschikbaar zijn.

Voorlinden_Garden-Side-2

Wat je moet weten

  • Verzamelpunt is voor het museum, bij het Piet Oudolf-bord in de tuin. Dat staat rechts vanaf de museumingang.
  • Zorg dat je op tijd bent! De rondleidingen starten precies om 13.30 en 15.00 uur.
  • Ben je te laat? Je kunt dan niet meer aansluiten bij de volgende rondleiding op de dag.
  • Zowel groepen (maximaal 15 personen) als individuele bezoekers zijn welkom. Per rondleiding is ruimte voor maximaal 15 personen.
  • Het is niet mogelijk om je boeking te annuleren of te wijzigen. Nadat je betaald hebt, is het niet mogelijk je geld retour te ontvangen.
  • Wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Neem indien nodig regenkleding mee.
  • De Piet Oudolftuin is lastig berijdbaar voor mensen met een rollator of rolstoel.
  • Wij adviseren gemakkelijke wandelschoenen te dragen en eventueel bedekkende kleding om de kans op tekenbeten te verkleinen.
  • Deze rondleiding is Nederlandstalig, er worden momenteel geen tours in andere talen aangeboden.


The Dutch Wave

Piet Oudolf (1944) is een Nederlandse landschapsarchitect. Zijn tuinen en parken zijn internationaal bekend. Hij woont en werkt in het Gelderse Hummelo en behoort tot The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en de seizoenen de belangrijkste inspiratiebronnen vormen. Oudolf oogstte eerder lof met zijn ontwerpen voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Hij ontving diverse prijzen en onderscheidingen voor zijn werk.

Tuinen

Kunst in het kort

Directeur Suzanne Swarts vertelt hoe Piet Oudolf schildert met bloemen en planten als een kunstwerk dat nooit af is en waarin verval wordt omarmd.