fbpx Tuin van Piet Oudolf - Museum Voorlinden
Tuinen

Tuin van Piet Oudolf

De  Nederlandse landschapsarchitect Piet Oudolf legde de tuin van Voorlinden aan volgens een weloverwogen ontwerp, dat duidelijk verwijst naar de klassieke tuinarchitectuur.

Op diverse plekken wordt de kleurrijke bloemenzee omkaderd door gazonpaden of met gras begroeide verhogingen, waardoor het vrije spel van coulissen in de tuin wordt versterkt. De tuinen zijn zowel van buitenaf als van binnenuit te bewonderen – een aangenaam samenspel tussen kunst, architectuur en natuur. 

‘Ik ben geïnteresseerd in de levenscyclus. In hoe planten groeien, verouderen en veranderen. Net als een huwelijk.’ – Piet Oudolf

Voorlinden_Garden-Side-2

Rondleiding Piet Oudolftuin

In de zomermaanden geven onze hoveniers elke week een rondleiding waarin je alles te weten komt over de Piet Oudolftuin. Via onze nieuwsbrief laten we weten wanneer de ticketverkoop start.

Inschrijven nieuwsbrief

Tuinen

The Dutch Wave

Piet Oudolf behoort tot The Dutch Wave, een stroming in de tuinarchitectuur waarbij natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en de seizoenen de belangrijkste inspiratiebronnen vormen. Piet Oudolf oogstte eerder lof met zijn ontwerpen voor de Highline in New York City en het Millennium Park in Chicago. Hij ontving diverse prijzen en onderscheidingen voor zijn werk.

Tuinen