fbpx Wandelen - Museum Voorlinden
Tuinen

Wandelen

De bossen, duinweide en duingebieden zijn vrij toegankelijk voor wandelingen op de paden.

Ontdek de rijke natuur op Voorlinden. Een onverhard pad loopt door het bos en de duinen en komt uiteindelijk weer terug bij het museum. Vanaf het hoogste duin kun je op een heldere dag de Noordzee zien. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Bekijk hier de plattegrond. Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd, in verband met wild en vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of het restaurant.

Op het landgoed van Voorlinden zijn drie nieuwe beelden te bewonderen. 

Panamarenko
Vliegen is al vanaf kinds af aan de grote droom van de Belgische kunstenaar Panamarenko (1940-2019). Batopillo uit 2005 is de ultieme verwezenlijking van Panamarenko’s droom. Het beeld is gemaakt van met lakverf beschilderd brons en het stelt een levensgrote vliegenier voor. Op de rug draagt het figuur een constructie van batterijen en vleugeltjes. Het werk symboliseert het essentiële gevoel van vliegen, juist het aspect dat een passagier in een modern vliegtuig mist.

Don Brown
De in aluminium gegoten Don (1998) roept een zekere verontrusting op bij de toeschouwer. Het is een exact afgietsel van de kunstenaar. Als een levend standbeeld, met een ietwat arrogante houding, verscholen achter een grote zonnebril, houdt hij de kijker op afstand.

Sylvie Fleury
De Mushrooms (2005-2006) lijken letterlijk als paddenstoelen uit de grond te zijn geschoten. Sylvie Fleury is gefascineerd door de consumentencultuur en het daarmee gepaard gaande uiterlijke vertoon en de oppervlakkige schoonheid. De felgekleurde, opgeblazen paddenstoelen hebben haast een psychedelische werking, ze prikkelen de zintuigen en niet de ratio. Het zijn begeerlijke objecten die erom vragen betast, omhelsd en zelfs geproefd te worden.

mushrooms-silvie-fleury-museum-voorlinden