fbpx Wandelen - Museum Voorlinden
Tuinen

Wandelen

De bossen, duinweide en duingebieden zijn vrij toegankelijk voor wandelingen op de paden.

Ontdek de rijke natuur op Voorlinden. Een onverhard pad loopt door het bos en de duinen en komt uiteindelijk weer terug bij het museum. Vanaf het hoogste duin kun je op een heldere dag de Noordzee zien. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Bekijk hier de plattegrond. Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd, in verband met wild en vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of het restaurant.

Beeld don brown en angel of the north van Antony Gormley

Op het landgoed van Voorlinden zijn drie nieuwe beelden te bewonderen. 

Antony Gormley
Deze abstracte engel Angel of the North (1995) is een proefexemplaar van de twintig keer zo grote versie die het panoramische landschap in het noordoosten van Engeland siert. Dit beeld is weliswaar een stuk kleiner, maar op zijn eigen manier imposant. De engel lijkt een samensmelting van een menselijk lichaam en een aerodynamisch vliegtuig. Hij staat klaar om zich los te maken van de aarde.

Don Brown
De in aluminium gegoten Don (1998) roept een zekere verontrusting op bij de toeschouwer. Het is een exact afgietsel van de kunstenaar. Als een levend standbeeld, met een ietwat arrogante houding, verscholen achter een grote zonnebril, houdt hij de kijker op afstand.

Sylvie Fleury
De Mushrooms (2005-2006) lijken letterlijk als paddenstoelen uit de grond te zijn geschoten. Sylvie Fleury is gefascineerd door de consumentencultuur en het daarmee gepaard gaande uiterlijke vertoon en de oppervlakkige schoonheid. De felgekleurde, opgeblazen paddenstoelen hebben haast een psychedelische werking, ze prikkelen de zintuigen en niet de ratio. Het zijn begeerlijke objecten die erom vragen betast, omhelsd en zelfs geproefd te worden.

mushrooms-silvie-fleury-museum-voorlinden