fbpx Wandelen - Voorlinden
Tuinen

Wandelen

De bossen, duinweide en duingebieden zijn vrij toegankelijk voor wandelingen op de paden.

Ontdek de rijke natuur op Voorlinden. Een onverhard pad loopt door het bos en de duinen en komt uiteindelijk weer terug bij het museum. Vanaf het hoogste duin kun je op een heldere dag de Noordzee zien. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Bekijk hier de plattegrond. Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd, in verband met wild en vogels. Laat honden niet alleen achter tijdens een bezoek aan het museum of het restaurant.

Beelden van Jan Fabre en Antony Gormley

Op het landgoed van Voorlinden zijn drie nieuwe beelden te bewonderen. 

Jan Fabre
We zien een man op een trapje die iets in de lucht probeert te meten. De titel The Man Who Measures the Clouds (1998) verwijst naar legendarische Birdman of Alcatraz, Robert Stroud, die bij zijn vrijlating uit de gevangenis had verklaard dat hij vanaf dat moment ‘de wolken ging meten’, en nodigt ons uit na te denken over de rol van de kunstenaar in de maatschappij. Het werk kan worden opgevat als een ‘metafoor voor de kunstenaar die het onmogelijke in zijn werk tracht te vangen’, aldus Jan.

Antony Gormley
Deze abstracte engel Angel of the North (1995) is een proefexemplaar van de twintig keer zo grote versie die het panoramische landschap in het noordoosten van Engeland siert. Dit beeld is weliswaar een stuk kleiner, maar op zijn eigen manier imposant. De engel lijkt een samensmelting van een menselijk lichaam en een aerodynamisch vliegtuig. Hij staat klaar om zich los te maken van de aarde.