fbpx Armando - Voorlinden
Home

Armando

3 november 2018 - 5 mei 2019

Van 3 november 2018 tot en met 5 mei 2019 presenteert Voorlinden een grootschalig retrospectief van Armando (1929-2018). Deze show zou in het teken staan van de negentigste verjaardag van de kunstenaar, die op 1 juli 2018 overleed.

armando-museum-voorlinden

‘We waren voornemens in 2019 met Armando zijn negentigste verjaardag te vieren. Het overlijden van Armando heeft ons allen geraakt. Wij willen niet langer wachten met deze tentoonstelling die een groot eerbetoon aan de kunstenaar zal zijn. Dit is het moment om het indrukwekkende oeuvre van dit iconische multitalent te delen met het publiek.’ – director Suzanne Swarts

Armando is een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennialang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Zijn handschrift is expressief, zijn schilderijen zijn pasteus en zijn sculpturen zijn met veel kracht opgebouwd. De kunstenaar werd naast beeldend kunstenaar en schrijver bekend als dichter, violist, acteur, journalist en film-, televisie- en theatermaker.

 

armando-museum-voorlinden

Melancholie, macht, onmacht en het ongemakkelijke samengaan van schoonheid en kwaad zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre. Voorlinden toont in samenwerking met de Armando Stichting een groots overzicht, met kunst uit de Nul-periode in de jaren zestig tot zijn laatste werken.

Met deze tentoonstelling zet Voorlinden de traditie voort tentoonstellingen te maken rondom kunstenaars met wie het museum een nauwe band heeft. In de collectie van museum Voorlinden bevinden zich meer dan veertig werken van Armando.