fbpx Cloudwalker - Voorlinden
Home

Cloudwalker

13 april 2024 - 19 januari 2025

Hoe zou het zijn om in de wolken te lopen? In Cloudwalker zie je hoe kunstenaars het onmogelijke waarmaken; ze dromen en omarmen het grenzeloze, verkennen nieuwe mogelijkheden en bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. De tentoonstelling is samengesteld met werken uit de collectie van Voorlinden en is een uitnodiging om zelf ook op die grenzeloze manier te denken, te kijken en te doen.

De performancekunstenaar Abraham Poincheval doet waar velen van dromen, maar niet voor mogelijk houden. Hij maakt het onmogelijke waar. In het openingswerk Walk on Clouds van de collectietentoonstelling Cloudwalker zie je hem door een wolkendek wandelen. Een nevelig, steeds veranderend en schijnbaar eindeloos landschap. Dit werk weerspiegelt hoe zijn brein en dat van vele kunstenaars werkt; ze dromen en omarmen het grenzeloze, verkennen nieuwe mogelijkheden en bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. In de tentoonstelling zie je werk van onder andere Ann Veronica Janssens, Edith Dekyndt, Ian Fisher, Jan van Munster en Billy Apple.

Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Soul

Cloudwalker eindigt met de ervaring van een grenzeloze wereld zoals Yayoi Kusama die heeft gecreëerd met haar Infinity Mirror Room: Gleaming Lights of the Souls uit 2008. Voor enkel dit specifieke werk geldt een aantal spelregels, je hebt bijvoorbeeld een tijdslot nodig (dat alleen in het museum te verkrijgen is).

Spelregels
1 – Je kunt dit werk met maximaal 2 personen tegelijk betreden.
2 – Om dit werk te betreden, heb je een tijdslot nodig. Deze kun je maximaal 2 uur tevoren gratis ophalen in de entreehal van het museum. Elke dag is er een beperkt aantal tijdsloten beschikbaar.
3 – Meld je kort voor aanvang van het tijdstip op je tijdslot bij het kunstwerk.
4 – Je kunt 45 seconden in het kunstwerk verblijven.
5 – Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Toegankelijkheid
Helaas kun je niet met een rolstoel, rollator of buggy het kunstwerk betreden.
Deze installatie is een spiegelkamer met knipperende LED-lampjes. Als je je ongemakkelijk voelt bij knipperende lichten en/of afgesloten, donkere ruimtes, dan raden we je aan niet het kunstwerk te betreden.


Bestel nú de catalogus!
Met de catalogus van de collectietentoonstelling Cloudwalker kun je nog nagenieten van alle kunstwerken en zalen. Daarnaast ontdek je in interviews met Abraham Poincheval, Roger Hiorns, Ann Veronica Janssens, Otto Boll en Kelly Schacht hoe zij hun kunstenaarschap zien en het  onbekende exploreren en vormgeven.

Naar de webshop

 

Video: Studio Roodenburch⁠
Muziek: Dario Lessing – Sehnsucht


Headerbeeld: Abraham Poincheval (1972), Walk on Clouds, 2019, Collectie museum Voorlinden. Foto: Antoine van Kaam⁠