fbpx Ellsworth Kelly - Bloemlezing - Voorlinden
Home

Ellsworth Kelly – Bloemlezing

11 september 2016 - 8 januari 2017

Ellsworth Kelly staat bekend om zijn schilderijen in groot formaat met een heldere vorm en kleur. De monochrome werken ogen op het eerste gezicht abstract en haast onpersoonlijk. Niets is minder waar. De natuur – in het bijzonder de plantenwereld – en onze alledaagse omgeving zijn Ellsworth Kelly’s inspiratiebronnen. Zijn werk gaat een directe relatie aan met de omgeving.

 

Kunstkenner Rudi Fuchs, voormalig directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven, heeft een afgewogen selectie gemaakt van ruim tachtig werken, waaronder schilderijen, tekeningen en collages. De tentoonstelling is in nauw contact met de kunstenaar en de Ellsworth Kelly Studio in Spencertown (USA) tot stand gekomen. De voorbereidingen waren in volle gang toen de kunstenaar eind 2015 overleed. Ellsworth Kelly – Bloemlezing is een hommage aan de kunstenaar en zijn oeuvre.

ellsworth-kelly-voorlinden

Elsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly (1923-2015) was een Amerikaanse hard edge- en minimal art-schilder, -tekenaar en -beeldhouwer.

Making art has first of all to do with honesty. My first lesson was to see objectively, to erase all ‘meaning’ of the thing seen. Then only, could the real meaning of it be understood and felt.’

Ellsworth Kelly