fbpx Martin Creed - SAY CHEESE! - Voorlinden
Home

Martin Creed – SAY CHEESE!

21 januari - 11 juni 2017

Een zaal gevuld met ballonnen is de aftrap van de tentoonstelling Martin Creed – SAY CHEESE!, de nieuwe soloshow in museum Voorlinden. De tentoonstelling omvat 54 werken die Martin Creeds veelzijdige oeuvre weerspiegelen. De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de kunstenaar.

 

martin-creed-say-cheese-voorlinden

SAY CHEESE! nodigt de bezoeker uit op ontdekkingsreis te gaan in het universum van Martin Creed: een belevingswereld vol humor en zelfspot, maar ook met een kritische blik op de maatschappij. Je ziet installaties met cactussen, ballen en gloeilampen; stapelingen van wc-rollen, stoelen en tafels; een wand vol met 1000 broccoli prints. Te midden van de kunstwerken hoort men pianospel, live gespeeld volgens de instructies van de kunstenaar. Even later rent ook nog een hardloper door het museum.

martin-creed-say-cheese-voorlinden

SAY CHEESE! benadrukt Martin Creeds speelse kijk op de wereld en zijn voortdurende fascinatie voor het alledaagse. Geïnspireerd door het dagelijks leven maakt Martin Creed eenvoudige maar eigenzinnige kunstwerken. Minimale interventies zijn het, gemaakt met respect voor de dingen zoals ze zijn, waarbij het materiaal voor zich spreekt. De chaos die Martin Creed in zijn eigen leven ervaart, is zijn voortdurende drijfveer om kunst te maken. Daarom bestaan veel werken uit ordeningen of stapelingen van soortgelijke objecten of herhalingen van hetzelfde gebaar.

martin-creed-say-cheese-voorlinden

martin-creed-voorlinden

Martin Creed

Martin Creed (1968) is kunstenaar en muzikant. Hij woont en werkt in Londen.

My world is a soup of thoughts, feelings and things all mixed up together. Working is a way of trying to cope, to separate the soup and escape; to get from the inside out.’

Martin Creed