fbpx Ron Mueck - Voorlinden
Home

Ron Mueck

29 juni - 17 november 2024

In de zomer van 2024 creëert Voorlinden een buitengewone wereld binnen haar museummuren met een overweldigende solotentoonstelling van Ron Mueck. Bijzonder is dat je in de solotentoonstelling vroeg én recent werk kunt zien van de voormalige poppenmaker. Dan ontdek je dat Muecks werk voorbijgaat aan dat realisme en die ongelooflijke aandacht voor de kleinste details; het is een fysieke ervaring!

Let op: de tentoonstelling van Ron Mueck is zeer kostbaar. Daarom geldt er een toeslag van 2,50 euro reguliere toegangsprijzen tijdens de tentoonstellingsperiode, behalve voor kinderen tot 12 jaar.

 

De Australische beeldhouwer Ron Mueck (1958) is bekend in Nederland om zijn Couple under an Umbrella. Dit werk is een van de permanente highlights van Voorlinden. Mueck werkte twintig jaar lang als professionele poppenspeler en poppenmaker, voordat hij hyperrealistische sculpturen begon te maken. Dankzij zijn ongekende vakmanschap en ongelooflijke aandacht voor details creëert hij verbluffend realistische en intieme beelden – elk werk van Mueck ademt leven en emotie uit. Bij Voorlinden zie je hoe hij feilloos universele gevoelens en fysieke ervaringen overbrengt met hele grote én hele kleine werken.

Ron Mueck: ‘Ik heb nooit levensgrote figuren gemaakt omdat dat mij nooit interessant leek. We ontmoeten elke dag mensen op ware grootte. [Door de schaal te veranderen] gaat opvallen wat je niet ziet als [de grootte] gewoon normaal is.’


Headerbeeld: Ron Mueck, Man in Blankets, 2000 – Collection museum Voorlinden