fbpx Exhibition Archive - Voorlinden
Home

Archieven: Exhibition

Cloudwalker

Hoe zou het zijn om in de wolken te lopen? In de tentoonstelling Cloudwalker zie je werk van kunstenaars uit de collectie van Voorlinden die het onmogelijke waarmaken.

Sam Taylor-Johnson – Sigh

In de video-installatie Sigh van Sam Taylor-Johnson speelt het BBC Concert Orchestra een muziekstuk na zonder instrumenten.

Philippe Cognée – Le catalogue de Bâle

De duizelingwekkende verzameling werken van Le catalogue de Bâle (De catalogus van Basel) van Philippe Cognée is gebaseerd op het aanbod van de prestigieuze kunstbeurs Art Basel.

Michaël Borremans

Met zijn raadselachtige beelden weet Michaël Borremans al ruim twee decennia te boeien en te verbazen. Bij Voorlinden kun je de bijzondere magie van zijn schilderijen ervaren.

Ron Mueck

In de zomer van 2024 creëert Voorlinden een buitengewone wereld binnen haar museummuren met een overweldigende solotentoonstelling van Ron Mueck.

Alicja Kwade – Die Notwendigkeit der Dinge

De solotentoonstelling van Alicja Kwade bij Voorlinden wordt een avontuurlijke belevenis, waarbij de grenzen van je waarneming worden uitgedaagd.

Full Moon

Het magische licht van de maan brengt al eeuwenlang kunstenaars in vervoering. De fascinatie voor het weerschijnen van de zon op de maan brengt een beweging op gang. Want zoals de zeeën en oceanen meedeinen op de aantrekkingskracht van de maan, inspireren kunstenaars en kunstwerken elkaar. Daarover gaat Full Moon.

Rogier Roeters

Schaamte, twijfel, angst, verlangen en eenzaamheid: Rogier Roeters prikt in zijn werk precies daar waar het ertoe doet. Met ongelooflijke snelheid weet hij een breed scala aan universele emoties feilloos te reproduceren in zijn tekeningen, van de lach tot de traan. In Voorlinden de veelheid, het rauwe, het grenzeloze, het grappige en het ongefilterde van Roeters’ werk ontdekken.

Maarten Baas – It’s about time

In zijn solotentoonstelling It’s about time toont Maarten Baas de belangrijkste klokken uit zijn Real Time-serie, de confronterende installatie I think, therefore I was en de digitale waterval Second Nature. Ook maakte hij speciaal voor de tentoonstelling The Empty Chair, een bijzondere installatie die tot aan de hemel reikt.