fbpx Exhibition Archive - Museum Voorlinden
Home

Archieven: Exhibition

Michaël Borremans

Met zijn betoverende en raadselachtige beelden weet Michaël Borremans al ruim twee decennia te boeien en te verbazen. Zijn werk wordt gekenmerkt door een psychologische spanning, een intrigerende suspense.

Ron Mueck

In de zomer van 2024 creëert Voorlinden een buitengewone wereld binnen haar museummuren met een overweldigende solotentoonstelling van Ron Mueck.

Alicja Kwade

Met haar betoverende sculpturen en installaties tart Alicja Kwade (1979) de grenzen van realiteit en perceptie. Ze gebruikt vaak alledaagse voorwerpen en speelt met de essentie van materialen. De kunstenaar overstijgt de traditionele artistieke normen en neemt je mee naar een wereld waar tijd, ruimte en materie op de meest fascinerende manier met elkaar verweven […]

Full Moon

Het magische licht van de maan brengt al eeuwenlang kunstenaars in vervoering. De fascinatie voor het weerschijnen van de zon op de maan brengt een beweging op gang. Want zoals de zeeën en oceanen meedeinen op de aantrekkingskracht van de maan, inspireren kunstenaars en kunstwerken elkaar. Daarover gaat Full Moon.

Rogier Roeters

Schaamte, twijfel, angst, verlangen en eenzaamheid: Rogier Roeters prikt in zijn werk precies daar waar het ertoe doet. Met ongelooflijke snelheid weet hij een breed scala aan universele emoties feilloos te reproduceren in zijn tekeningen, van de lach tot de traan. In Voorlinden de veelheid, het rauwe, het grenzeloze, het grappige en het ongefilterde van Roeters’ werk ontdekken.

Maarten Baas

In zijn solotentoonstelling It’s about time toont Maarten Baas de belangrijkste klokken uit zijn Real Time-serie, de confronterende installatie I think, therefore I was en de digitale waterval Second Nature. Ook maakte hij speciaal voor de tentoonstelling The Empty Chair, een bijzondere installatie die tot aan de hemel reikt.

Philip Vermeulen

Door tennisballen met zo’n 150 tot 160 km per uur, op een afstand van 14 meter, te laten knallen tegen twee geluidsboxen, maakt Philip Vermeulen de meest funky ritmes en strakke beats. Met zijn indrukwekkende installatie en compositie Boem BOem gooide de jonge Hagenees eerder hoge ogen op meerdere festivals, zoals Halle Am Berghain, Berlijn en Mapping Festival Genève. […]

Herwig Ilegems

In Head to Head heeft Herwig Ilegems (1962) een letterlijke tête-à-tête met verschillende dieren. Hij legt voorzichtig zijn voorhoofd op de snavel, neus of het voorhoofd van een dier. Laat die dit toe? Ilegems heeft geen idee. Hij wil het dier niet dwingen en probeert daarom een vertrouwensrelatie te laten ontstaan. […]

Horizontal – Eija-Liisa Ahtila

Met de cinematografische installatie Vaakasuora – Horizontal maakt de Finse Eija-Liisa Ahtila een levend, horizontaal georiënteerd portret van de sparrenboom waar je langs kunt lopen.