fbpx Pere Llobera - Voorlinden
Home

Pere Llobera

16 februari - 5 mei 2019

Van 16 februari tot met zondag 5 mei 2019 is het droomachtige werk van de Spaanse schilder Pere Llobera te zien in de kabinetten van het museum. De tentoonstelling laat kunst zien van 2007 tot heden.

pere-llobera-voorlinden

De Spaanse schilder Pere Llobera (1970) loopt de hele dag over van ideeën. Zijn schilderijen hebben het uiterlijk van een snapshot, maar zijn tegelijkertijd niet gemakkelijk in één oogopslag te vangen of in één zin te beschrijven. Zijn schilderijen mogen op het eerste gezicht realistisch lijken, toch komen dromen, herinneringen en werkelijkheid erin samen. Ze zijn als collages van feitelijke en fictieve fragmenten. Pere Llobera’s werk verwijst naar het dagelijks leven, zijn directe omgeving, politieke situaties en de geschiedenis, afgewisseld met kunsthistorische referenties. Deze subjectieve wereld vult hij aan met een vleugje absurditeit en surrealisme.

Pere Llobera (1970) is getraind als klassieke schilder in Barcelona, waar hij woont en werkt. In 2006-2007 studeerde Pere Llobera aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.