fbpx
Home

Shio Kusaka & Jonas Wood

30 september 2017 - 7 januari 2018

Het kunstenaarsechtpaar Shio Kusaka (1972) en Jonas Wood (1977) woont en werkt al ruim tien jaar in Los Angeles. Zij is keramist, geboren in Morioka, Japan. Hij is een Amerikaanse schilder uit Boston. De kunstenaars wonen en werken samen onder één dak. Shio en Jonas werken beiden in verschillende disciplines, maar net zoals hun levens met elkaar zijn verweven, geldt dat ook voor hun kunst. Ze zijn elkaars muze.

jonaswood-shiokusaka_ruudbaan
Foto: Ruud Baan

image description

Kusaka & Wood

De wederzijdse invloed is op het eerste gezicht terug te zien in Jonas’ schilderijen waarin onder andere Shio’s potten en objecten zijn afgebeeld. Op haar beurt ontleent Shio weer patronen van sportattributen en andere alledaagse vormen uit het werk van Jonas. Zo ontstaat een visuele dans tussen de twee kunstenaars. Ook in hun individuele zoektocht naar lijn en vorm is een
wisselwerking zichtbaar.

image description

 

Shio en Jonas werken vanuit hun persoonlijke herinneringen en (gezamenlijke) geschiedenis, waarin duidelijk referenties naar de Japanse esthetiek, de popcultuur en de moderne
kunstgeschiedenis zichtbaar zijn. Hiërarchie speelt in hun werk geen rol. Van wie welk idee oorspronkelijk was, doet er niet toe. Ideeën vermengen zich en vormen zodoende een dialoog. De tentoonstelling is een ontdekkingsreis door de kleurrijke, eclectische wereld van de twee kunstenaars waarin het onderscheid tussen high art en low art is verdwenen.

image description
image description
image description

Jonas Wood & Shio Kusaka

Deze tentoonstelling is te zien tot en met 7 januari 2018.

“Een duo-tentoonstelling van dit echtpaar, is als een pas de deux. Wanneer je de werken bij elkaar ziet voel je de onderlinge dynamiek en hoe ze op een symbiotische manier samenkomen. Het is als een visueel spel van motieven, vormen, patronen en kleuren: een feest voor het oog”, aldus directeur Suzanne Swarts.

Voorlinden-Kusaka&Wood04