fbpx Shio Kusaka & Jonas Wood - Voorlinden
Home

Shio Kusaka & Jonas Wood

30 september 2017 - 7 januari 2018

Zij is keramist, geboren in Morioka, Japan. Hij is een Amerikaanse schilder uit Boston. Shio Kusaka (1972) en Jonas Wood (1977) wonen en werken samen onder één dak. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende disciplines, maar zoals hun levens met elkaar verweven zijn, is ook hun kunst één.

kusaka-wood-voorlinden

De wederzijdse invloed is direct terug te zien in Jonas’ schilderijen, waarop onder andere Shio’s potten en objecten zijn afgebeeld. Op haar beurt ontleent Shio weer patronen van sportattributen en andere alledaagse vormen aan het werk van Jonas. Zo ontstaat een visuele dans tussen de twee kunstenaars. Ook in hun individuele zoektocht naar lijn en vorm is een wisselwerking zichtbaar.

Voorlinden-Kusaka&Wood04

Shio en Jonas werken vanuit hun persoonlijke herinneringen en hun gezamenlijke geschiedenis. Daarin zijn referenties naar de Japanse esthetiek, de popcultuur en de moderne kunstgeschiedenis duidelijk zichtbaar. Hiërarchie speelt in hun werk geen rol. Van wie welk idee oorspronkelijk was, doet er niet toe. Ideeën vermengen zich en vormen zodoende een dialoog. De tentoonstelling is een ontdekkingsreis door de kleurrijke, eclectische wereld van de twee kunstenaars, waarin het onderscheid tussen high en low is verdwenen.

kusaka-wood-voorlinden

kusaka-wood-voorlinden

Shio Kusaka & Jonas Wood

Shio Kusaka (1972) en Jonas Wood (1977) wonen en werken in Los Angeles.

Een duotentoonstelling van dit echtpaar is als een pas de deux. Wanneer je de werken bij elkaar ziet, voel je de onderlinge dynamiek en en ervaar je hoe ze op een symbiotische manier samenkomen. Het is als een visueel spel van motieven, vormen, patronen en kleuren: een feest voor het oog.’

directeur Suzanne Swarts