fbpx Kerstvakantie bij museum Voorlinden - Voorlinden
Home

Kerstvakantie bij museum Voorlinden

Ontdek de magie van museum Voorlinden tijdens de kerstvakantie! Een bezoek aan het museum, restaurant en landgoed van Voorlinden met vrienden en familie is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Samen geniet je van kunst, natuur en architectuur in Wassenaar. Het museum is elke dag van het jaar open tussen 11 en 17 uur.

Verrassende kunst

Op zoek naar een uitje tijdens de kerstvakantie? Bij Voorlinden kun je altijd genieten van twee tentoonstellingen. In het museum ontdek je altijd een solotentoonstelling rondom het werk van één kunstenaar. Dat kan een jong talent zijn, maar ook een internationaal zeer gerenommeerde naam zoals Anselm Kiefer. De collectie van Voorlinden zit vol moderne en hedendaagse kunstwerken die de verbeelding prikkelen. In de wisselende collectietentoonstelling kun je die rijke kunstcollectie ontdekken. Laat je bijvoorbeeld verrassen door zinnenprikkelende schilderijen, waanzinnige sculpturen en intrigerende installaties van hedendaagse kunstenaars.

Open Ended van Richard Serra in museum Voorlinden

Richard Serra (1938), Open Ended, 2007-2008, collectie museum Voorlinden. Foto: Antoine van Kaam

De Highlights van museum Voorlinden zijn altijd te zien. Denk aan Swimming Pool van Leandro Erlich, Open Ended van Richard Serra en Couple under an Umbrella van Ron Mueck. Het zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken; je moet ze gewoon ervaren!

Culinaire verwennerij

In de kerstvakantie wil je je natuurlijk lekker verwennen. Dat kan zeker in het restaurant van Voorlinden. Voor of na je ontdekkingstocht door het museum kun je hier genieten van een heerlijke lunch, vers gemaakt taartje door onze prijswinnende patissier of lekkere borrel. Of je nu komt voor een heerlijk kopje koffie met een taartje of een uitgebreide lunch met een fijne wijn, ons restaurant biedt de ideale setting om even op te warmen na een wandeling of bij te komen na een inspirerend bezoek aan het museum.

Foto: Lidian van Megen

 

Betoverende wandelingen

Een mooie wandeling maken is een ideaal uitje in de kerstvakantie. Het landgoed van Voorlinden is gelegen tegen de rand van de Wassenaarse duinen en is vrij toegankelijk. Je kunt wandelen om het museum en genieten van de tuin van Piet Oudolf. De internationaal gerenommeerde Nederlandse tuinarchitect heeft hier met zo’n vijftig soorten vaste planten en siergrassen een tuin aangelegd die het hele jaar de moeite waarde blijft.

Vanaf het museum kun je een wandeling van ongeveer drie kwartier maken door de bossen, duinweide en het duingebied van Voorlinden. Uiteindelijk komt het onverharde pad weer uit bij het museum. Vanaf het hoogste duin kun je op een heldere dag de Noordzee zien.

Honden zijn natuurlijk welkom op het landgoed. Houd ze aangelijnd in verband met wild en vogels.

Naar Voorlinden in de kerstvakantie: praktische informatie

Museum Voorlinden is elke dag open tussen 11 en 17 uur, ook tijdens de kerstdagen, op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag. Entreetickets koop je online of bij de museumbalie. Het restaurant is ook elke dag van het jaar geopend tussen 10.30 en 18.00 uur. Het landgoed is altijd toegankelijk.

Meer praktische informatie vind je hier.

 


Tip: Stilte op sokken

Wil je ontsnappen aan mogelijke drukte in het museum? Kies dan voor een betoverend bezoek aan Voorlinden tijdens het stilte op sokken-uur. Elke zaterdag- en zondagochtend, ook tijdens feestdagen, kun je tussen 10 en 11 uur het museum in stilte bezoeken. Tickets voor het stilte op sokken-uur kun je alleen tevoren online kopen.